Επαναστατική επέμβαση στην πιο παχύσαρκη γυναίκα του κόσμου! Έχασε 100 κιλά σε λίγες ώρες

Τα προβλήματα υγείας, ο αγώνας για το ταξίδι στην Ινδία και η βοήθεια ενός υπουργού!

Σε επέμβαση μείωσης βάρους υπεβλήθη η βαρύτερη γυναίκα στον κόσμο, η οποία κατάγεται από την Αίγυπτο και ζυγίζει μισό τόνο, δηλαδή 500 κιλά!

Εκπρόσωπος του ινδικού νοσοκομείου Saifee στο Μουμπάι (πρώην Βομβάη) ανέφερε ότι η 36χρονη Εμάν Αχμέντ Αμπντ Ελ Ατι έχασε 100 κιλά από την ημέρα που ταξίδεψε στην Ινδία τον Ιανουάριο.

«Προσπαθούμε να την φέρουμε στην κατάλληλη φυσική κατάσταση, ώστε να πετάξει πίσω στην Αίγυπτο το συντομότερο», σχολίασε το νοσοκομείο σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η 36χρονη δεν είχε εγκαταλείψει το σπίτι της για 25 χρόνια πριν μεταβεί στo Moυμπάι, καθώς έπασχε από ελεφαντίαση εκ γενετής, που είναι μια πάθηση που οδηγεί στην υπερβολική διόγκωση των άκρων και άλλων οργάνων του σώματος, γεγονός που ουσιαστικά την είχε καθηλώσει.

Η Αιγύπτια, η οποία κατάγεται από την Αλεξάνδρεια, μεταφέρθηκε στην Ινδία με ειδικά διαμορφωμένο Airbus στις 11 Φεβρουαρίου. Η αδελφή της είχε προσεγγίσει τον Δρ Μουφαζάλ Λακνταουάλα -έναν ειδικό χειρουργό σε θέματα νοσογόνου παχυσαρκίας-τον Οκτώβριο λέγοντας ότι η Έμαν χρειαζόταν επείγουσα βοήθεια..

Το αίτημά της να της χορηγηθεί βίζα από την Ινδία είχε αρχικά απορριφθεί, αλλά στη συνέχεια της δόθηκε άδεια εισόδου στη χώρα, αφού έκανε έκκληση μέσω Twitter απευθείας στον ινδό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος και παρενέβη. Βρισκόταν επί καιρό σε στάση αναμονής, καθώς καμία αεροπορική εταιρεία δεν δεχόταν να την μεταφέρει εξαιτίας των προβλημάτων υγείας της.

Τελικά, υποβλήθηκε επιτυχώς με αναισθησία  σε βαριατρική χειρουργική επέμβαση.

Η βαριατρική εγχείρηση είναι μία επεμβατική διαδικασία στο στομάχι που χρησιμοποιείται ως τελευταία διέξοδος για τα άτομα που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους παχυσαρκία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top