Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ: Το Άουσβιτς από ψηλά με drone!

Δέος και ανατριχίλα προκαλούν τα πλάνα του μεγαλύτερου στρατόπεδου συγκέντρωσης

Ένα βίντεο τραβηγμένο από drone δείχνει το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς όπως είναι σήμερα, 70 χρόνια μετά την απελευθέρωσή του από Σοβιετικούς στρατιώτες.

Το στρατόπεδο της Πολωνίας σήμερα είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, με τους επισκέπτες, αλλά και τους επιζήσαντες, να το επισκέπτονται ασταμάτητα κάθε χρόνο.

Το Άουσβιτς ήταν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης που δημιούργησαν οι Γερμανοί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως Εβραίοι, πέθαναν εκεί, από την ίδρυσή του το 1940, μέχρι την απελευθέρωσή του το 1945.

Τα τρένα γέμιζαν θύματα απ’ όλη την Ευρώπη και τα μετέφεραν στο στρατόπεδο, σχεδόν κάθε μέρα.

Πλέον, έχουν μείνει μόνο τα ερείπια από κάποια κτίσματα και η σιδερένια επιγραφή στην είσοδο του στρατοπέδου, που γράφει, στα γερμανικά «Arbeit Macht Frei», δηλαδή «Η δουλειά απελευθερώνει».

Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι ότι μπορεί κανείς να δει το κτήριο 11, το «κτήριο του θανάτου» όπως το αποκαλούσαν οι κρατούμενοι, καθώς εκεί πραγματοποιούνταν οι εκτελέσεις, ενώ ακριβώς δίπλα, ανάμεσα στα κτήρια 10 και 11, υπάρχει μια μικρή αυλή, στην οποία οι κρατούμενοι παρέμεναν δεμένοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top