ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στις Βρυξέλλες-ΛΕΥΚΟ ΒΑΝ γεμάτο φιάλες αερίου αναστάτωσε τις αρχές

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star, στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου

Βρυξέλλες λευκό βαν

Στη σύλληψη του οδηγού ενός λευκού βαν, στο οποίο βρέθηκαν γκαζάκια προχώρησε η αστυνομία των Βρυξελλών, το απόγευμα της Πέμπτης. Ο οδηγός του βαν προσήχθη στον εισαγγελέα, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές, αν και όπως λένε,  είναι πρόωρο να προδικάσουν τις πραγματικές του προθέσεις.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, «μια  μεγάλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα για τον προσδιορισμό του προορισμού των φιαλών αερίου και το πιθανό κίνητρο».

Ένα περιπολικό της αστυνομίας είχε εντόπισε το όχημα το απόγευμα, γύρω στις 16.00, το οποίο τους φάνηκε ύποπτο διότι κυκλοφορούσε με δύο καμένα φώτα φρένων και θέσης. Η αστυνομία σταμάτησε το όχημα, αλλά ο οδηγός δεν υπήρξε συνεργάσιμος με τους ένστολους, δήλωσε πως δεν μετέφερε τίποτα και αρνήθηκε να ανοίξει τις πίσω πόρτες του βαν. Η αστυνομία στη συνέχεια, έσπασε τμήμα της πίσω πόρτας και από τη  ρωγμή έγιναν αντιληπτές οι φιάλες αερίου, κάτι που οδήγησε στην επέμβαση της Υπηρεσίας Απομάκρυνσης και καταστροφής εκρηκτικών μηχανισμών (SEDEE)

Μετά τον έλεγχο της ταυτότητας του οδηγού βρήκαν ότι η πινακίδα δεν ταιριάζει με το όχημα. Ο δε εκπαιδευμένος σκύλος δεν εντόπισε κάτι περίεργο. Οι πυροτεχνουργοί δεν βρήκαν συνδεσμολογία μεταξύ των φιαλών, ούτε και πυροκροτητή, αλλά ο οδηγός ήταν τελικά γνώριμος των αστυνομικών υπηρεσιών και σύμφωνα με το δήμαρχο του Saint-Gilles, Τσαρλς Πικέ,  φέρεται να έχει ριζοσπαστικοποιηθεί και να έχει επιστρέψει από τη Συρία.

Για λόγους που σχετίζονται με τα συμφέροντα της έρευνας, ο εισαγγελέας των Βρυξελλών δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του οδηγού.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top