Ο Έντι Ράμα στο STAR: «Θέλω καλή σχέση με Ελλάδα και καλύτερη με την ελληνική μειονότητα»

Σημείωσε πως η ταυτότητα της ελληνικής μειονότητας είναι και υπόθεση της ΑΛβανίας

Σε μία προσπάθεια να σηματοδοτήσει επαναπροσδιορισμό των σχέσεων ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σε ημερίδα που διοργάνωσε το Κόμμα της ΕΕΜ, σημείωσε πως η ταυτότητα της ελληνικής μειονότητας είναι και υπόθεση της Αλβανίας.

«Η ταυτότητα της ελληνικής μειονότητας δεν αποτελεί μόνο δική της υπόθεση αλλά και του κράτους στο οποίο ζει» είπε ο Έντι Ράμα.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, που συνοδεύτηκε από τρεις υπουργούς της κυβέρνησης του, ρωτήθηκε από το STAR για το αν θεωρεί πως σημείο αιχμής των σχέσεων με την Ελλάδα είναι η μειονότητα.

«Είπα ότι θέλω να έχω μια καλή σχέση με την Ελλάδα και μια μία καλύτερη με την ελληνική μειονότητα γιατί είναι άνθρωποι που ζουν εδώ πάρα πολλά χρόνια» είπε στο STAR πρόσθεσε: «Οι μειονότητες είναι γέφυρες που κάνουν την κοινωνία πιο δυνατή και μπορούν να δημιουργήσουν φανταστικές ανταλλαγές. Όπως βέβαια και προβλήματα».

Κύκλοι της μειονότητας εκτιμούν ως θετικό βήμα την αναδίπλωση Ράμα, μένει ωστόσο να φανεί εάν είναι κίνηση καλής θέλησης ή προεκλογική πολιτική στάση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top