Το χοντραίνει ο Τσαβούσογλου: Κομπλεξικός ο Καμμένος – Ξέρουν οι Έλληνες τι μπορεί να κάνει ο στρατός μας

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέψει να επισκιαστούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις εξαιτίας ενός κακομαθημένου παιδιού»

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέψει να επισκιαστούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις εξαιτίας ενός κακομαθημένου παιδιού» είπε απαντώντας στον Πάνο Καμμένο ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι «είναι ένα άτομο που ζει μέσα σε κόμπλεξ».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι μπορεί η Ελλάδα να τον διαχειρίζεται αλλά για την Τουρκία «η υπομονή έχει και τα όριά της»! Μάλιστα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του STAR στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, ο Τσβούσογλου δεν κατονόμασε τον Πάνο Καμένο αλλά αναφέρθηκε σε αυτόν ως «αυτός ο εταίρος της κυβέρνησής σας».

«Δεν χρειάζεται να κάνουμε επίδειξη δύναμης. Ο τουρκικός στρατός γνωρίζει πολύ καλά τί θα κάνει αν χρειαστεί. Καλύτερα γνωρίζει η κυβέρνηση (σ.σ. η ελληνική)» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ρεσιτάλ πρόσκλησης από Τσαβούσογλου

Αναλυτικότερα, σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους από την Αττάλεια, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία ως μία χώρα που εμπιστεύεται τον εαυτό της, πως τέτοιες δηλώσεις (σ.σ. του κ. Καμμένου) κάποιες φορές τις αντιμετωπίζει με υπομονή, κάποιες άλλες δείχνει ωριμότητα και πως δεν λαμβάνει σοβαρά πάντα ένα άτομο που ζει μέσα σε κόμπλεξ.

«Ωστόσο, όταν γίνονται πρωτοβουλίες σε ευαίσθητα για τους πολίτες θέματα, κάνει τα απαραίτητα. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Σε διάφορα θέματα, όπως στο θέμα των νησιών του Αιγαίου, στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, του εναέριου χώρου, σκεφτόμαστε διαφορετικά. Και σε σχέση με αυτό έχουν δημιουργηθεί μηχανισμοί και γίνονται διερευνητικές επαφές. Για να μην αυξάνεται η ένταση, γι’ αυτό τα κάνουμε αυτά. Αλλά αυτός ο εταίρος της ελληνικής κυβέρνησης συνεχώς κάνει βήματα που καταστρέφουν αυτή την αντίληψή μας, κάνει δηλώσεις και προκαλεί» είπε.

«Ωστόσο, έχω κι εγώ μια υπομονή κι αυτή η υπομονή έχει τα όριά της. Δεν είναι ατέλειωτη. Εντάξει, δείχνουμε ωριμότητα. Γι’ αυτό δεν θέλω να αναφερθώ σε κάποια πράγματα, πολιτικά πράγματα, επειδή είναι ανάμεσά μας. Βασικά γνωρίζουμε και την ανησυχία που προκαλεί στην τωρινή κυβέρνηση αυτό το κακομαθημένο παιδί, που είναι και υπουργός» ανέφερε.

Ο Τούρκος υπουργός χαρακτήρισε εκ νέου τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ως «το κακομαθημένο παιδί της κυβερνητικής συμμαχίας» και αναρωτήθηκε: «Τι θα γίνει δηλαδή; Θα διαχειριστούμε αυτές τις αταξίες; Είναι δουλειά μας να χάνουμε τον χρόνο μας με τέτοια; Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο γείτονες κι αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Υπάρχουν και προβλήματα. Και υπάρχει η θέληση να τα λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Στην ιστορία μας έγιναν πόλεμοι, δόθηκε ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας. Αλλά μεταξύ των λαών μας τα τελευταία χρόνια υπήρξε μία προσέγγιση. Ο λαός μας πάει στην Ελλάδα, στα ελληνικά νησιά. Οι Έλληνες έρχονται στην Τουρκία. Ουσιαστικά έχουμε πολλές ομοιότητες, αλλά εξαιτίας ενός κακομαθημένου παιδιού η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέψει όλα αυτά τα κοινά μεταξύ μας να επισκιαστούν».

Μάλιστα, κατέληξε με μία ιδιαίτερα προκλητική και απειλητική αναφορά: «Ας μην μπούμε σε μία νοοτροπία ανταγωνισμού. Δεν χρειάζεται να κάνουμε επίδειξη δύναμης. Ο τουρκικός στρατός γνωρίζει πολύ καλά τί θα κάνει αν χρειαστεί. Καλύτερα γνωρίζει η κυβέρνηση. Ας το εξηγήσουν και στο κακομαθημένο παιδί. Μην εκβιάζουν την υπομονή μας».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top