Με πολιτικά μηνύματα ξεκίνησε το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Παρά τα όσα προβλήματα το  πιο διάσημο καρναβάλι του κόσμου ξεκίνησε. Η οικονομική ύφεση , οι διαδηλώσεις και οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν εμπόδισαν χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες  να κατακλύσουν τους δρόμους του Ρίο.

Πολύχρωμες στολές με λαμπερά πετράδια, φτερά και πούπουλα .. πλημμύρισαν το σαμπαδρόμιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο..

Ο βασιλιάς Μόμο πήρε το κλειδί της πόλης .. και   η  διάσημη παρέλαση στο ξεκίνησε για να συνεπάρει και αυτή τη χρονιά ντόπιους και τουρίστες.

Σύμφωνα με το Reuters, το φεστιβάλ αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες και να φέρει έσοδα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων την στιγμή που η  Βραζιλία επιχειρεί να ανακάμψει από την ύφεση που πλήττει την οικονομία της εδώ και δύο χρόνια. Το καρναβάλι ξεκίνησε με πολιτικά μηνύματα και διαδηλώσεις με συνθήματα κατά της διαφθοράς των πολιτικών τους.

“Eίμαι εδώ γιατί το καρναβάλι είναι ο πιο επαναστατικός τρόπος και αυτή η κυβέρνηση σκοτώνει την χαρά μας και τον τρόπο ζωής μας»

Σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος καρναβάλια λόγω της οικονομικής ύφεσης ενώ αρκετά γραφεία και καταστήματα, ασφάλισαν τα παράθυρα και τις πόρτες υπό το φόβο λεηλασιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top