Δεν φοβάμαι τίποτα- Και να με σκοτώσουν δε θα πονέσω! ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ο επικεφαλής των κομάντος που πήγαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του STAR στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Ξεκίνησε η δίκη της ομάδας που πήγε να δολοφονήσει τον Ερ

Η δίκη της ομάδας που κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου το βράδυ της 15ης Ιουλίου ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή, στην Άγκυρα της Τουρκίας. Οι 44 από τους υπόδικους είναι προφυλακισμένοι ενώ άλλοι τρεις είναι καταζητούμενοι και δικάζονται ερήμην. Ο Τούρκος Πρόεδρος, το βράδυ της απόπειρας του πραξικοπήματος, έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο θέρετρο «Μαρμαρίς», στην επαρχία Μούγλα της Τουρκίας.

“Δεν φοβάμαι τίποτα. Έκανα πραξικόπημα. Ακόμη και αν τιμωρηθώ με θανατική ποινή, δεν θα πονέσω καθόλου”, δήλωσε ο ταγματάρχης Σουκρού Σεϊμέν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας που πήγε να δολοφονήσει τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της 15ης Ιουλίου. Στην κατάθεσή του είπε ότι η εντολή που πήρε ήταν να μεταφέρει ζωντανό τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. 

Ο σχεδιαστής της απόπειρας δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου, Σαχίν Σονμεζατές, ο οποίος, αν πετύχαινε το πραξικόπημα, βρισκόταν στη λίστα για να διοριστεί αρχηγός της ΜΙΤ, δήλωσε στην κατάθεσή του ότι δεν είναι μέλος του κινήματος Γκιουλέν (FETO) και ότι ο καθένας κινήθηκε προσωπικά. 

Σύμφωνα με τον Σονμεζατές, το σχέδιο δεν ήταν να δολοφονήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά να τον μεταφέρουν από την περιοχή Μαρμαρίδας στην Άγκυρα. Ανέφερε ότι δεν επέλεξε ο ίδιος την ομάδα που κινήθηκε εναντίον του Ερντογάν. Είπε, επίσης, ότι δεν πιστεύει πως ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι Μεσσίας ή Προφήτης, χαρακτηρίζοντας τις σκέψεις αυτές ως υπερβολικές.

Υποστήριξε, επιπλέον, ότι κινήθηκε πιστεύοντας ότι υπήρξε εξέγερση μέσα στον στρατό κι ότι ο ίδιος δεν συμμετείχε στην συγκέντρωση που έκαναν οι Γκιουλενιστές, το βράδυ πριν το πραξικόπημα, σε έπαυλη στην Άγκυρα. Τα καθήκοντά του του ανέθεσε στις 13 Ιουλίου, όπως είπε, ο Σεμίζ Τερζί.

Ο δικηγόρος του Τούρκου Προέδρου δήλωσε ότι δεν βλέπει καμία μετάνοια από τους υποδίκους, καθώς τότε πίστευαν ότι έκαναν κάτι πολύ ιερό. «Πρόκειται για άτομα από πολύ επίλεκτες μονάδες του τουρκικού στρατού και πολύ καλά εκπαιδευμένα» είπε.

Έξω από το δικαστήριο λήφθηκαν ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Συγκεντρώθηκε, επίσης, μια ομάδα ανθρώπων με πανό που έγραφαν “Game over FETO” και “Θα έρθει ο FETO και θα δώσει λογαριασμό”. 

Ο νούμερο ένα ύποπτος στη δίκη είναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν, του οποίου την υπεράσπιση δεν δέχτηκε να αναλάβει κανένας δικηγόρος.

Τι γίνεται με τους δυο Τούρκους που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα;

Το πρακτορείο Anadolu μεταδίδει ότι οι δύο άνθρωποι που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη χθες, Πέμπτη, δεν ανήκει στην ομάδα της Μαρμαρίδας, παρά τα όσα ισχυρίζεται ο ελληνικός τύπος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top