ΑΥΤΗ είναι η γυναίκα- αίνιγμα, που φέρεται να σκότωσε τον αδερφό του Κιμ Γιονγκ Ουν

Το κουβάρι ξετυλίγεται και οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται/Πρώτη ανάρτηση: 15-02-2017 12:16

Κάμερες ασφαλείας δείχνουν ότι ο άνθρωπος που πιθανόν δολοφόνησε τον ετεροθαλή αδερφό του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι μια γυναίκα με μεγάλο χαμόγελο και μια μπλούζα που γράφει την περιπαικτική φράση LOL (φράση που χρησιμοποιείται για να δείξει γέλιο).

Υλικό από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ βρίσκεται στα χέρια της Μαλαισιανής αστυνομίας, ώστε να βοηθήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Όπως φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 46χρονος Κιμ Γιονγκ Ναμ μάλλον δολοφονήθηκε από δύο πράκτορες της Βορείου Κορέας, που του επιτέθηκαν πισώπλατα και τον ψέκασαν με δηλητηριώδες σπρέι, όσο περίμενε την πτήση του. Τελικά, πέθανε στον δρόμο προς το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, οι δυο γυναίκες-δολοφόνοι που κρύβονται πίσω από την επιχείρηση δολοφονίας, εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφαλείας ανάμεσα στους σωματοφύλακες και την τοπική αστυνομία, που άφησε μόνο κι εξέθεσε τον Γιονγκ Ναμ. Ο Φατζήλ Αχμάτ, αξιωματούχος των αρχών της Μαλαισίας, δήλωσε ότι ο άτυχος άνδρας «φαίνεται σαν κάποιος να τον άρπαξε ή να του κράτησε το πρόσωπο από πίσω. Ένιωσε να ζαλίζεται».

O 46χρονος Κιμ Γιονγκ Ναμ
 

Οι Μαλαισιανές αρχές υποστηρίζουν ότι ο άντρας δολοφονήθηκε είτε με πανί εμποτισμένο με χημικές ουσίες, το οποίο του έκαψε τα μάτια, είτε με δηλητηριασμένες βελόνες. Πηγές από τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποίησαν μια πένα, που ψέκαζε δηλητήριο.

Μέχρι στιγμής, έχει συλληφθεί μια γυναίκα για πιθανή σύνδεση με τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του αδερφού του ηγέτη της Β. Κορέας, παραμένει, όμως, αδιευκρίνιστο, αν πρόκειται για την ίδια γυναίκα που φαίνεται στην κάμερα. Συνελήφθη, επίσης, ο οδηγός του ταξί που μετέφερε τις δυο γυναίκες- πράκτορες από το αεροδρόμιο.

Στην οικογενειακή αυτή φωτογραφία του 1981, ο νεαρός, τότε, Κιμ Γιονγκ Ναμ κάθεται στον καναπέ, δίπλα στον πατέρα του

Τα ξένα ΜΜΕ αφήνουν υπόνοιες ότι η χρονική στιγμή που δολοφονήθηκε ο αδερφός του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είναι τυχαία, καθώς συνέβη λίγες ημέρες μετά τη διεθνή καταδίκη για την πιο πρόσφατη δοκιμή πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Η Daily Mail υποστηρίζει ότι ο 33χρονος ηγέτης της Βόρειας Κορέας είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να ξανασκοτώσει τον μεγαλύτερο αδερφό του. Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, μάλιστα, ήταν αποξενωμένος από την οικογένεια, που τον θεωρούσε πιθανή απειλή για την ηγεσία. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο μικρός του αδερφός τον αποκαλούσε προκλητικά «το αστείο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, με τη σειρά του, έκανε δημόσιες δηλώσεις, στις οποίες κατέκρινε τον έλεγχο που ασκούσε η οικογένειά του στη χώρα του και είχε απομακρυνθεί από τον νεαρό δυνάστη αδερφό του.

Όπως δήλωσε η Μαλαισιανή αστυνομία, ο 46χρονος είχε πάνω του διαβατήριο με το όνομα Κιμ Τσολ. Είχε συλληφθεί στο παρελθόν για χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ παρέμενε για μεγάλα χρονικά διαστήματα εκτός της Βόρειας Κορέας.

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top