Συγκλονίζει νεαρή κτηνίατρος-Δεν άντεχε να θανατώνει εγκαταλελειμμένα σκυλιά και ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ!

Τη βάραινε ο χαρακτηρισμός «όμορφη σφαγέας»

Δεν άντεχε να θανατώνει εγκαταλελειμμένα σκυλιά

Κτηνίατρος στην Ταϊβάν αυτοκτόνησε επειδή δεν άντεχε, να την αποκαλούν «όμορφη σφαγέα», αλλά και ελπίζοντας να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και την κυβέρνηση της χώρας της για το φλέγον ζήτημα της ευθανασίας ζώων.   

Η νεαρή κτηνίατρος Τσιεν Τσιν Τσεν αυτοκτόνησε  στις 5 του Μάη πέρυσι, αλλά το BBC ερεύνησε τώρα την υπόθεση, εξαιτίας ενός νόμου για τη ζωική ευθανασία που ισχύει από τώρα. Προέκυψε λοιπόν ότι η κτηνίατρος, αν και εξαιρετικά ζωόφιλη η ίδια, εκτελούσε πολλές ευθανασίες για το καλό των ζώων, αλλά δεν το άντεχε. Όταν αποκαλύφτηκε ότι είχε κάνει ευθανασία σε πάνω από 700 σκυλιά μέσα σε δύο χρόνια, τα social media της κόλλησαν το παρατσούκλι «όμορφη σφαγέας».  

Μέχρι που η Τσιέν αυτοκτόνησε με το ίδιο φάρμακο που χρησιμοποιούσε για να κάνει ευθανασία στα ζώα. «Ελπίζω η αναχώρησή μου να κάνει γνωστό σε όλους σας πως τα αδέσποτα ζώα έχουν επίσης ζωή. Ελπίζω  η κυβέρνηση να γνωρίσει τη σημασία του ελέγχου της πηγής του προβλήματος... Παρακαλώ δώστε αξία στη ζωή τους», έγραψε στο σημείωμα αυτοκτονίας.

Είπε ότι ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν τι συμβαίνει με τ’ αδέσποτα στην Ταϊβάν, μια χώρα που οι άνθρωποι εγκαταλείπουν στους δρόμους τα σκυλιά τους κι εκείνα αναπαράγονται ανεξέλεγκτα.

Το 2015 περίπου 10.900 είχαν υποστεί ευθανασία και περίπου 8.600 πέθαναν πέρυσι από άλλες αιτίες, όπως ασθένειες.    

Από σήμερα 3 Φεβρουαρίου 2017 είναι πλέον παράνομες οι ευθανασίες στην Ταϊβάν. Πλέον λειτουργούν κέντρα όπου μπορεί κανείς ν’ αφήσει το ζώο του πληρώνοντας τέλος 100 δολάρια και έχουν προσληφθεί πολλοί ελεγκτές που αποθαρρύνουν την ανεξέλεγκτη εγκατάλειψη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top