NEΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ από το Λούβρο-Έζησαν τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΡΟΜΟ

Ένας Γάλλος στρατιώτης πυροβόλησε και τραυμάτισε σήμερα έναν άνδρα οπλισμένο με ματσέτα -Πρώτη ανάρτηση: 03-02-2017 16:55

Ένας Γάλλος στρατιώτης πυροβόλησε και τραυμάτισε σήμερα έναν άνδρα οπλισμένο με ματσέτα που είχε στην πλάτη του δύο σακίδια και επιχείρησε να μπει στο μουσείο του Λούβρου στο κέντρο του Παρισιού, σε μια επίθεση για την οποία ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε πως είναι κατά τα φαινόμενα τρομοκρατική.

Ο άνδρας φώναξε Αλλάχ Άκμπαρ (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος) και επιτέθηκε σ' έναν άλλον στρατιώτη στο Καρουζέλ του Λούβρου πριν δεχθεί τα πυρά , ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι τέθηκε υπό κράτηση και ένα δεύτερο πρόσωπο επειδή συμπεριφερόταν ύποπτα. Ο στρατιώτης που δέχθηκε την επίθεση έχει τραυματισθεί ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής.

Οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως δείχνουν τουλάχιστον τρεις στρατιώτες γύρω από τον πεσμένο στο έδαφος δράστη. Λίγο μακριά από το σώμα του άνδρα φαίνεται και η ματσέτα που είχε μαζί του. Σύμφωνα με την εφημερίδα L' Express στην κατοχή του δράστη, βρέθηκε και δεύτερη ματσέτα.

Η επίθεση αυτή ήταν «απ' ό,τι φαίνεται τρομοκρατικού χαρακτήρα», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά έχω αυτή την πληροφορία», πρόσθεσε.

Ο δράστης είναι ζωντανός αλλά σοβαρά τραυματισμένος, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Μισέλ Καντό, προσθέτοντας ότι τα σακκίδια που έφερε δεν περιείχαν εκρηκτικά.

«Ο στρατιώτης πυροβόλησε πέντε φορές», δήλωσε ο Καντό προσθέτοντας ότι ο άνδρας όρμησε προς τους στρατιώτες και πως έχει τραυματισθεί στην κοιλιά.

«Ήταν επίθεση από πρόσωπο ... που αποτελούσε άμεση απειλή και του οποίου οι πράξεις έδειχναν πως επρόκειτο για τρομοκρατικό περιστατικό».

Ο εισαγγελέας ανέφερε σε δήλωσή του πως άρχισε έρευνα για τρομοκρατικό επεισόδιο.

Η ταυτότητα και η εθνικότητα του δράστη παραμένουν προς το παρόν άγνωστες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.

Οι επισκέπτες που βρίσκονταν στο μουσείο τη στιγμή της επίθεσης, περίπου 250 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και μαθητές, κρατήθηκαν σε απόσταση και περιορισμένοι σ' ένα «ασφαλές» τμήμα του μουσείου, σύμφωνα με τον Καντό.

Ανάμεσα στους επισκέπτες που βρίσκονταν μέσα στο Λούβρο την ώρα της επίθεσης ήταν μαθητές και καθηγητές από το Godalming College του Σάρρεϊ στη Βρετανία.

Ο 69χρονος Paul Lecher είπε πως η ανακοίνωση έγινε από τα μεγάφωνα του μουσείου. «Όλα έγιναν ήρεμα. Ακόμη και όσοι δεν μιλούν γαλλικά, κατάλαβαν αμέσως πως κάτι συμβαίνει».

«Υπήρξαν ανακοινώσεις, μετά οι φρουροί ασφαλείας άρχισαν να τρέχουν και μετά από λίγη ώρα μάζεψαν όλο τον κόσμο στη μια πλευρά του κτιρίου», πρόσθεσε ο Lance Manus από το Όλμπανι της Νέας Υόρκης, που ήταν στο Λούβρο μαζί με τη σύζυγό του Wendy.

«Μας είπαν να φύγουμε, είναι τρομακτικό» δήλωσε ο 52χρονος Τζον Ο’ Σι, Καναδός τουρίστας που βρισκόταν στο Λούβρο μαζί με τη γυναίκα του και τον γιο του. «Όλοι μιλούν για τρομοκρατική επίθεση, αλλά δεν ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Φαίνεται πως υπήρξαν πυροβολισμοί» τόνισε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top