Τον...χαβά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν- Απολύει κι εκτελεί χωρίς σταματημό

Στο στόχαστρό του αξιωματούχοι της κρατικής υπηρεσίας και κατάσκοποι

Τον...χαβά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν- Απολύει κι εκτελεί χωρίς

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, απέλυσε τον επικεφαλής κατάσκοπό του, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Παράλληλα, εκτέλεσε πολλούς αξιωματούχους της κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας.

Ο υπουργός κρατικής ασφάλειας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γουον Χονγκ, απολύθηκε στα μέσα Ιανουαρίου. «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απέλυσε τον Κιμ Γουον Χονγκ έναν από τους πιο στενούς του συνεργάτες, που υποστήριξαν τη βασιλεία του τρόμου», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου της Σεούλ, Γεονγκ Γιουν Χι.

Ένας αξιωματικός του υπουργείου Ενοποίησης, που επιθυμεί να παραμείνει η ταυτότητά του κρυφή, υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα εκτέλεσε επίσης έναν ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό αξιωματικών.

Η ξαφνική απόλυση ενός «αρχικατασκόπου», συμπλήρωσε ο Γιουν Χι, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη πολιτική αστάθεια και αυξημένο άγχος στην ελίτ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, από το 2011 που ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε την εξουσία, από τις επανειλημμένες εκκαθαρίσεις που πραγματοποίησε, απομακρύνθηκαν από τον στρατό 4 από τα 5 πιο υψηλόβαθμα στελέχη.

Κι αυτό δεν είναι τίποτα! Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έχει σκοτώσει πάνω από 100 στρατιωτικούς, κομματικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ανάμεσα στους οποίους ο πρώην επικεφαλής Άμυνας, που εκτελέστηκε το 2015 και ο τότε επικεφαλής κατάσκοπός του, που εκτελέστηκε με την κατηγορία της προδοσίας, το 2013.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top