Σούπερ Παππούς! Είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου στα 97 του

Η ηλικία δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο!

Ο Τσαρλς Έγκστερ είναι ζωντανή απόδειξη ότι η ηλικία δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Είσαι όσο αισθάνεσαι! Στα 97 του, λοιπόν, είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 κα 200 μέτρα στίβου και έχει ένα κορμί έτοιμο για παραλία!

Ο Έγκστερ είναι συνταξιούχος οδοντίατρος. Βρήκε το νόημα της ζωής στην γυμναστική και μάλιστα πρόσφατα εξέδωσε και το πρώτο του βιβλίο ως συγγραφέας, με τίτλο "Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός".

Αμέσως μετά τη σύνταξη, στα 65 του, αποφάσισε να ξεκινήσει να γυμνάζεται και να ζητήσει από έναν προσωπικό γυμναστή να του χαρίσει εφηβικό σώμα. «Οι άνθρωποι που σταματούν να εργάζονται είναι πολύ πιο πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα υγείας. Σταματά να δουλεύει το μυαλό άρα σε μεγάλο βαθμό και ο οργανισμός», είπε σε συνέντευξή του.

Το μυστικό του; Καθημερινή γυμναστική, βάρη και σωστή διατροφή με φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνη.

Σε ηλικία 94 ετών ανακάλυψε κι αγάπησε το τρέξιμο και, πλέον, στα 97 του, τρέχει τα 200 μέτρα σε χρόνο 55'48''.

Λατρεύει, επίσης, τα χειμερινά σπορ –κυρίως το σκι – ενώ η γυμναστική με βάρη τον βοήθησε να αυξήσει τη μυϊκή του μάζα κατά 40% στα 70 του!

Το μήνυμα του σούπερ παππού είναι ότι η ζωή δεν σταματά με τη σύνταξη. Ο αθλητισμός και η σωστή διατροφή είναι το μυστικό της μακροζωίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top