Φιρί φιρί το πάνε οι Τούρκοι: «Να φύγει ο ελληνικός στρατός από την Κω!»

Μετά τις «αμφισβητούμενες 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο» χτύπησαν με ΝΕΕΣ προκλητικές δηλώσεις

Τα όρια της προκλητικότητας και της ίδιας της λογικής έχει ξεπεράσει η Τουρκία, η οποία μετά την άρνηση της Ελλάδας να εκδόσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, έχει αφηνιάσει εξαπολύοντας επιθέσεις και απειλές προς την Ελλάδα.

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να περάσουν μερικές ώρες από τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στην «Hurriyet» όπου υποστήριξε πως στο Αιγαίο υπάρχουν «130 αμφισβητούμενες βραχονησίδες», και «έσκασε» νέα πρόκληση.

Αυτή τη φορά, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργού Εξωτερικών, Χουσεϊν Μουφτούογλου, με δήλωση του ζητά να φύγει ο ελληνικός στρατός από την Κω, χαρακτηρίζει το νησί αποστρατικοποιημένο και κατηγορεί την Ελλάδα πως παραβιάζει την Συνθήκη του 1947.

Η δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ έγινε όταν κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση που μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης για άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών στο νησί:

«Ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι αλεξιπτωτιστές των ελληνικών ειδικών δυνάμεων χθες έκαναν άσκηση στο νησί της Κω. Η ειρηνευτική Συνθήκη που υπεγράφη το 1947 στο Παρίσι απαγορεύει οποιαδήποτε στρατιωτική δράση στο νησί της Κω, το οποίο έδωσε η Ιταλία στην Ελλάδα υπό τον όρο να είναι αποστρατικοποιημένο. Γι’ αυτό, αυτή η άσκηση στην Κω είναι ξεκάθαρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου».

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

«Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τη γείτονα Ελλάδα να αποφεύγει μονομερείς και αδιανόητες πράξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εντάσεις. Σύμφωνα με τις θέσεις της χώρας μας για το Αιγαίο, δεν θα διστάσουμε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα μετά απ’ αυτό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top