ΣΤΑΧΤΗ 5 εκατομμύρια στρέμματα δάσους τη Χιλή

Συνετρίβη ελικόπτερο στη Βραζιλία

Οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες στην άνιση μάχη που δίνουν με τις φλόγες εδώ και δυο εβδομάδες. Περίπου πέντε εκατομμύρια στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη από τις 200 και πλέον πυρκαγιές που ξέσπασαν σε διάφορα σημεία της Χιλής.

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ τους πυροσβέστες και αστυνομικοί που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Οι πύρινες γλώσσες κατάπιαν στο πέρασμά τους εκατοντάδες σπίτια και άλλα και κτίρια. Η Πρόεδρος της χώρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πολλές από τις φωτιές να τις έβαλαν εμπρηστές. Οι καιρικές συνθήκες πάντως ευνοούν την εξάπλωσή τους.

Συνετρίβη ελικόπτερο σε ποτάμι στη Βραζιλία

 Στην Βραζιλία, τουριστικό ελικόπτερο συνετρίβη σε ποτάμι μπροστά στα μάτια έκπληκτων λουόμενων.

Τις εικόνες κατέγραψε με την κάμερά του ένας από τους τρεις επιβάτες του ελικοπτέρου που διασώθηκαν, όπως και ο πιλότος, παρά την πτώση του στο Καπιτόλιο του Μίνας Γκάιρες.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο οι τουρίστες ξεκίνησαν την πτήση με γέλια και ενθουσιασμό ανυποψίαστοι βέβαια για το τι θα επακολουθούσε.

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε καταυλισμό στη Τζενίν

Ένας Παλαιστίνιος 19 ετών σκοτώθηκε και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιδρομή στον καταυλισμό και στη συνέχεια σημειώθηκαν συγκρούσεις με νεαρούς Παλαιστίνιους. Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι τα μέλη του  δέχθηκαν επίθεση κυρίως με εκρηκτικούς μηχανισμούς.    

Δραματική διάσωση 770 μεταναστών στην Κατάνια

Πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής μετέφερε σώους στην Κατάνια 770 επιζώντες που ανέσυραν τα μέλη της από τα νερά της Μεσογείου ανοικτά της Λιβύης. Οι διασώστες εντόπισαν και τη σορό ενός μετανάστη 25 ετών σε ένα από τα φουσκωτά που βυθίστηκε αφού προηγουμένως το είχαν εγκαταλείψει οι υπόλοιποι επιβάτες του.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες η ροή προσφύγων και μεταναστών από τη Λιβύη στην Ιταλία συνεχίζεται. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top