Οι ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ από την συνάντηση της Τερέζα Μέι με τον Ντόναλντ Τραμπ

Πρώτη ηγέτιδα που συναντά τον νέο Πρόεδρο της Αμερικής η Πρωθυπουργός της Βρετανίας

Στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες στο οβάλ γραφείο με τον Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε η Τερέζα Μέι, στις 19:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος).

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, είναι η πρώτη ηγέτιδα που συναντά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων τους βρίσκεται η η σύναψη συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου με τις ΗΠΑ, κάτι που θα αντισταθμίσει την απώλεια της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή ενιαία αγορά.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, την προεκλογική περίοδο των Αμερικανικών εκλογών, ήταν από τις λίγες πολιτικές προσωπικότητες στη Δύση που είχαν ταχθεί υπέρ του Brexit.

Από τη μεριά της, η Τερέζα Μέι προειδοποίησε χτες τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, να μην μην εμπιστεύεται τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει επαναπροσέγγιση.

Όπως βλέπετε και στις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την συνάντηση τους, ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε την Τερέζα Μέι με μια θερμή χειραψία, ενώ οι δυο τους αναφέρθηκαν και στην προτομή του Τσώρτσιλ που ο Τραμπ μετακίνησε στο γραφείο του, ως ένδειξη σεβασμού προς τον Βρετανό ηγέτη και την χώρα του.

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, απευθυνόμενος στην Τερέζα Μέι, είπε πως ε’ιναι «τιμή» να την έχουν στον Λευκό Οίκο, ενώ αναφερόμενος στην προτομή του Τσώρτσιλ, τόνισε:

«Αυτό είναι το πρωτότυπο με πολλούς τρόπους, και είναι τιμή μου που έχουμε τον Τσώρτσιλ πίσω!»

«Σας ευχαριστώ Κύριε Πρόεδρε!» ήταν η απάντηση της Πρωθυπουργού της Βρετανίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top