Σουλτς VS Μέρκελ: Θα είναι υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας απέναντι στην Άνγκελα

Ο τέως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διεκδικεί τη νίκη στις ομοσπονδιακές εκλογές

Ο Σουλτς απέναντι στη Μέρκελ για την καγκελαρία

Το χρίσμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) λαμβάνει ο Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να τους οδηγήσει στη μάχη κόντρα στη Μέρκελ, στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, το SPD Θα χρίσει επίσημα υποψήφιο σε ψηφοφορία την Κυριακή τον Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος και θα παρουσιάσει το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος. 

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τους Μάρτιν Σουλτς και Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ λίγη ώρα αφότου ο νυν αντικαγκελάριος δήλωσε πως δεν θα διεκδικήσει τελικά ο ίδιος την καγκελαρία προτείνοντας ως υποψήφιο τον Σουλτς.

Μάλιστα ο Γκάμπριελ επιτέθηκε σε υψηλούς τόνους σε Μέρκελ και Σόιμπλε, κατακεραυνώνοντας τους για την πολιτική που άσκησαν τα τελευταία χρόνια:

Η αδυσώπητη επιμονή στη λιτότητα εκ μέρους τους συνέβαλε στις βαθιές κρίσεις στην ΕΕ από το 2008, την ενίσχυση των αντιευρωπαϊκών λαϊκιστικών κομμάτων και την απομόνωση μίας κυρίαρχης γερμανικής κυβέρνησης.

Να αναφέρουμε τέλος, πως οι Σοσιαλδημοκράτες συμφώνησαν επίσης ότι ο Γκάμπριελ, ο οποίος αναμένεται να αφήσει και τα ηνία του SPD, θα αντικαταστήσει τον Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ στο υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ

Ο 61 ετών Γερμανός πολιτικός, διετέλεσε Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για δύο συνεχόμενες θητείες των δυόμισι ετών.

Ο Σουλτς διαχειρίστηκε από αυτή τη θέση όλες τις πρόσφατες κρίσεις από την κρίση της Ευρωζώνης με την Ελλάδα στο επίκεντρο, την προσφυγική κρίση και την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του μήνα Δεκεμβρίου ο Σουλτς χαίρει υψηλής δημοφιλίας η οποία έφτανε στα ίδια επίπεδα με αυτά της Καγκελαρίου Μέρκελ και θεωρείται ο πλέον κατάλληλος για να αναμετρηθεί μαζί της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top