ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! Αστυνομικός χρησιμοποιεί όπλο σε άστεγο στις ΗΠΑ

Νέο βίντεο αστυνομικής βίας ήρθε στο φως

Τον περασμένο Ιούνιο, ένας αστυνομικός στο Ντένβερ χτύπησε με taser έναν άοπλο άστεγο, τον Γκρέγκορι Χερντ, επειδή, κατά τον ίδιο τον αστυνομικό, δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του κι αποτέλεσε «απειλή».

Η υπόθεση επανέρχεται στο προσκήνιο με τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης. Αρχικά, η αστυνομία έλαβε τηλεφώνημα για καβγά δυο άστεγων ανδρών σε γειτονιά του Ντένβερ κι ο αστυνομικός που πήγε στο συμβάν φορούσε κάμερα πάνω του και κατέγραφε λεπτομερώς τα πάντα.

Ο Χερντ, που ήταν κρυμμένος πίσω από ένα θάμνο, υπάκουσε στην εντολή του αστυνομικού να βγει από την κρυψώνα του, αλλά ο αστυνομικός, 10 μόλις δευτερόλεπτα μετά την πρώτη εντολή, του έριξε με το taser! Μόλις ο αστυνομικός του ζήτησε να σηκώσει τα χέρια, η απάντηση του Χερντ ήταν «Δεν έχω τίποτα». Η απάντηση του αστυνομικού ήταν άμεση: «Βγες από εκεί με τα χέρια ψηλά και στα γόνατα, θα σου γ@@@ ρίξω».

Παρά την παράκληση του άνδρα να μην το κάνει και ενώ κινείται πως τον αστυνομικό για να του δείξει πως είναι άοπλος, εκείνος απλά του ρίχνει με το taser. Ο άστεγος είναι εμφανές ότι είναι άοπλος, δεν κρατάει τίποτα στα χέρια του.

Όταν, αφού δέχεται τις πρώτες βοήθειες και έχει κληθεί ασθενοφόρο, σοκαρισμένος λέει στον αστυνομικό ότι του φέρθηκε σκληρά, για να πάρει την αφοπλιστική απάντηση «είσαι καλά τώρα».

Η δικαιολογία του αστυνομικού είναι ότι «του είπε να σταματήσει και συνέχισε».

Ο δικηγόρος Τζον Χόλαντ είπε στην εφημερίδα The Denver Post για τη δημοσιοποίηση του βίντεο ότι «οι άνθρωποι πρέπει να δουν τι πραγματικά συμβαίνει στην πόλη μας». 

Το φαινόμενο κατάχρησης εξουσίας και αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ είναι συχνό φαινόμενο και οι επιθέσεις αστυνομικών σε άστεγους όλο και πληθαίνουν. Και στις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top