VIDEO ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΣΟK: Βγήκαν ζωντανοί ΚΑΙ οι 8 Ιταλοί που θάφτηκαν από χιονοστιβάδα στο ξενοδοχείο-Δυο παιδιά ανάμεσα τους

Πώς κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή-Οι συγκλονιστικές στιγμές του απεγκλωβισμού τους

Θαύμα είναι αυτό που συνέβη στα ερείπια του ξενοδοχείου Rigopiano της Ιταλίας, το οποίο μπορεί να θάφτηκε από χιονοστιβάδα, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο, αλλά υπήρξαν και 8 άνθρωποι που ανασύρθηκαν ζωντανοί μέσα από τον εφιάλτη! Πρόκειται για τρεις άνδρες, τρεις γυναίκες και δυο παιδιά.

Οι επιζώντες, βρέθηκαν σε σοφίτα της κουζίνας του ξενοδοχείου και κατάφεραν να επιβιώσουν από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ανάβοντας φωτιά, με αποτέλεσμα οι διασώστες να τους εντοπίσουν από τον καπνό.

Ανάμεσα στους οχτώ ανθρώπους που διασώθηκαν, ήταν και μια μητέρα με την  κόρη της.

Ο πρώτος διασώστης που έφτασε στο σημείο δήλωσε: «Μόλις μας είδαν ήταν ευτυχισμένοι και δεν κατάφερναν να μιλήσουν. Από το βλέμμα τους κατάλαβα ότι ήταν συγκλονισμένοι που μας είδαν. Τους βρήκαμε στο χώρο της κουζίνας».

Συνολικά στο ξενοδοχείο Rigopiano, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, βρίσκονταν 35 άνθρωποι. Με τους οκτώ επιζώντες που εντοπίσθηκαν σήμερα το πρωί, ο αριθμός των διασωθέντων αυξάνεται στους 10, ενώ 4 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί. Οι υπόλοιποι 23 περιλαμβάνονται στον κατάλογο των αγνοουμένων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top