Πατέρας και κόρη περιπλανιόντουσαν στη θάλασσα για ένα μήνα με χαλασμένο σκάφος

Κατάφεραν να πιάσουν στεριά και οι δύο ασφαλείς

Μια απίστευτη περιπέτεια στη θάλασσα έζησαν ένας Νεοζηλανδός και η εξάχρονη κόρη του που επί ένα μήνα θαλασσοδέρνονταν με χαλασμένο σκάφος, καταφέρνοντας να διασχίσουν την επικίνδυνη θάλασσα της Τασμανίας.

Ο 46χρονος Άλαν Λάνγκτον είχε σχεδιάσει μια μικρή εκδρομή με την κόρη του στο Bay of Islands στην ανατολική ακτή της Νέας Ζηλανδίας.

Όμως για κακή τους τύχη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους ξέσπασε καταιγίδα που είχε σαν αποτέλεσμα να χαλάσει το πηδάλιο του σκάφους του και να μείνει ακυβέρνητο.

Επί έναν ολόκληρο μήνα οι δυο τους περιπλανιόντουσαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό τους.

«Όταν μείναμε χωρίς πηδάλιο δεν είχαμε και πολλές επιλογές», δήλωσε ο Λάνγκτον στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αφού έδεσε το σκάφος του χθες στην Ουλάντουλα, ένα λιμάνι 230 χλμ νότια του Σίδνεϊ.

«Περίμενα τον κατάλληλο καιρό, αλλά δεν ερχόταν. Ο καιρός μας πήγαινε προς τον νότο. Τότε αποφάσισα πως θα ήταν ασφαλέστερο να κατευθυνθούμε προς την Αυστραλία διασχίζοντας την Θάλασσα της Τασμανίας», συνέχισε.

Έτσι και οι δύο έφτασαν σώοι και αβλαβείς στην Ουλάντουλα, όπου θα επισκευαστεί το πηδάλιο του σκάφους τους και μετά θα αναχωρήσουν προς το Πορτ Κέμπλα για να περάσει από το τελωνείο της Αυστραλίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top