ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-Χάρη στη γυναίκα που ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ τον ΣΑΤΡΑΠΗ σύζυγό της

Για 47 χρόνια ζούσε την απόλυτη φρίκη

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-Χάρη στη γυναίκα που ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ τον ΣΑΤΡΑΠΗ σύζυγό της

Η υπόθεση της Ζακλίν Σοβάζ είχε συνταράξει τη γαλλική κοινή γνώμη το 2012, όταν η γυναίκα είχε συλληφθεί και είχε ομολογήσει πως είχε δολοφονήσει το σύζυγό της. Στη δίκη που ακολούθησε η Ζακλίν Σοβάζ αποκάλυψε πως επί δεκαετίες η ίδια και οι κόρες της είχαν πέσει θύματα άγριων ξυλοδαρμών ακόμη και βιασμών από τον σύζυγό της, Νορμπέρτ Μαρότ.

Παρά το γεγονός πως και η πολιτική αγωγή είχε ζητήσει η Ζακλίν Σοβάζ να δικαστεί για αυτοάμυνα, το δικαστήριο την καταδίκασε σε κάθειρξη δέκα ετών.

Η  απόφαση προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης που θεωρούσαν το έγκλημά της δικαιολογημένο. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, 434.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ζητούσαν την απελευθέρωσή της. Πάνω από 80 βουλευτές της Γαλλίας ζητούσαν το ίδιο, πολλές διαδηλώσεις ξέσπασαν στο Παρίσι.

Στις αρχές Ιανουαρίου του 2016, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε υπογράψει απόφαση για μερική χάρη προς τη Ζακλίν Σοβάζ απόφαση η οποία όμως τελικώς δεν οδήγησε στην αποφυλάκισή της.

Χθες σε μία από τις τελευταίες πράξεις χάρης από την πλευρά Ολάντ, υπεγράφη ολική χάρη για τη Ζακλίν Σοβάζ η οποία σημαίνει και την άμεση αποφυλάκισή της.

Σημειώνεται πως για την αποφυλάκιση της Ζακλίν Σοβάζ είχαν από το 2012 κατατεθεί 2 αιτήσεις άμεσης αποφυλάκισης οι οποίες είχαν απορριφθεί.

Η τρομακτική ιστορία της Ζακλίν και ο εφιάλτης που βίωνε για 45 χρόνια

Η Ζακλίν Σοβάζ, σήμερα 66 ετών, σκότωσε τον σύζυγό της τον Σεπτέμβριο του 2012, την επομένη της αυτοκτονίας του γιου τους, με τρεις πυροβολισμούς στην πλάτη, αφού η ίδια και τα τέσσερα παιδιά της υφίσταντο επί 47 χρόνια σωματική βία και σεξουαλική κακοποίηση.

Τα δεινά και η πράξη της Ζακλίν έγιναν γνωστές σε ολόκληρη τη Γαλλία κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Εκεί διηγήθηκε η χλωμή κυρία τί συνέβη στις 10 Σεπτεμβρίου του 2012 στο La Selle sur le Bied μια περιοχή περίπου ογδόντα χιλιόμετρα ανατολικά της Orléans.

Ο Norbert Marot, ο σύζυγός της για 47 χρόνια την είχε χτυπήσει άγρια, την είχε κλωτσήσει και την είχε ποδοπατήσει. Άλλη μία φορά, όπως πάντα. Της βάναυσης κακοποίησης φέρεται να είχε προηγηθεί έντονος καυγάς για το μέλλον του κοινού τους γιού. Ο γιος δούλευε ως οδηγός στην εταιρεία μεταφορών του πατέρα του αλλά δεν ήθελε πλέον να συνεχίσει. Σε αυτή τη φάση η Ζακλίν δεν ήξερε ακόμα ότι ο γιος της είχε αυτοκτονήσει με μια θηλιά στο λαιμό στο δικό του σπίτι.

Η Ζακλίν δραπέτευσε στο υπνοδωμάτιο πήρε φάρμακα και υπνώθηκε. Λίγο μετά τις 7 το βράδυ όμως ξύπνησε. Ήξερε που είναι η κυνηγετική καραμπίνα. Την πήρε και βγήκε στη βεράντα όπου στρογγυλοκαθόταν ο σύζυγός της.

"Καθόταν με την πλάτη σε μένα. Πλησίασα, έκλεισα τα μάτια και μετά πυροβόλησα. Τρεις φορές", είπε η ίδια.

Στη συνέχεια πήρε την αστυνομία τηλέφωνο και τους είπε: "Ελάτε, σκότωσα τον άνδρα μου".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top