Βρέθηκε τμήμα της ουράς του μοιραίου Τουπόλεφ και το ένα μαύρο κουτί!

Τα επικρατέστερα σενάρια της συντριβής

Βρέθηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του ρωσικού Τουπόλεφ που συνετρίβη το πρωί των Χριστουγέννων λίγο μετά την αναχώρησή του για τη Συρία καθώς επίσης και τμήμα της ουράς του ρωσικού αεροσκάφους, έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, ένα από τα μαύρα κουτιά βρέθηκε κάτω από την καμπίνα του αεροπλάνου. Άμεσα θα ανασυρθεί από το νερό» δήλωσε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο TASS, σημειώνοντας πως ακόμη δυο καταγραφείς βρίσκονται στην ουρά του αεροπλάνου και μένει να εντοπιστούν.

«Αρκετά συντρίμμια βρέθηκαν στον βυθό, μεταξύ αυτών η ουρά μαζί με τμήματα του κινητήρα. Αυτή τη στιγμή οι δύτες εξετάζουν αυτά τα κομμάτια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως τονίζεται, συνολικά 45 πλοία, 15 βαθυσκάφη, 192 δύτες, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή που συνετρίβη το Tu-154.

Την ίδια ώρα, άλλη μία σορός εντοπίστηκε χθες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης, σύμφωνα με το υπουργείο.

«Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται επί 24ωρου βάσης. Το απόγευμα εντοπίστηκε κι ανασύρθηκε άλλη μια σορός, η οποία μεταφέρθηκε σε ένα πλοίο» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής.

Περισσότερες από 24 ώρες μετά τη συντριβή του Τουπόλεφ, λίγο μετά την απογείωσή του από το Σότσι, οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, ενώ το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας μοιάζει να απομακρύνεται.

Προς το παρόν, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διατύπωσε την εκτίμηση ότι:

«Το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας απέχει πολύ από την κορυφή του καταλόγου» των πιθανών αιτίων της τραγωδίας.

Επιπλέον, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) επιβεβαιώνουν από την πλευρά του ότι κανένα «στοχείο ή γεγονός» δεν πιστοποιεί το σενάριο της επίθεσης.

«Τα επικρατέστερα σενάρια είναι η διείσδυση ενός ξένου σώματος στον κινητήρα, (ο ανεφοδιασμός) με καύσιμα κακής ποιότητας που οδήγησε στην απώλεια ισχύος,  ένα σφάλμα του κυβερνήτη ή η μηχανική βλάβη στο αεροσκάφος» διευκρίνισε η FSB σύμφωνα με ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άνθρωποι, 84 ταξιδιώτες και οκταμελές πλήρωμα. Χάθηκε στη Μαύρη Θάλασσα λίγο μετά τον ανεφοδιασμό του. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν μέλη της φημισμένης χορωδίας Αλεξαντρόφ, της επίσημης χορωδίας τω ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, που ταξίδευαν προς τη Συρία για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις των ρωσικών στρατευμάτων στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top