ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Βίντεο-ντοκουμέντο με τον μακελάρη του Βερολίνου

Κάνει το γύρο του διαδικτύου

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο ντοκουμέντο του Τυνήσιου που κατηγορείται για την τρομοκρατική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

Στις εικόνες διακρίνεται ο Ανίς Αμρί στο Βερολίνο. Την ίδια ώρα, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αποκαλύπτει ότι ο επικηρυγμένος με 100.000 ευρώ για το μακελειό του Βερολίνου Ανίς Αμρί είχε προσφερθεί πριν από μήνες να αναλάβει αποστολή αυτοκτονίας. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει απ’ την τηλεφωνική παρακολούθηση κηρύκων του μίσους, με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή ο Τυνήσιος.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, ο Αμρί είχε επιλέξει πολύ προσεκτικά τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε, και έτσι οι αρχές δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Τυνήσιος προσπαθούσε να μάθει πώς μπορεί να προμηθευτεί όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα του Τυνήσιου Ανίς Άμρι, φέρεται να εντόπισε η αστυνομία στην πόρτα του φονικού φορτηγού, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσε και η ιταλική δημόσια τηλεόραση, ο μακελάρης του Βερολίνου από το 2011 έως το 2015 είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στη Σικελία, καθώς είχε καταδικασθεί για πρόκληση ζημιών και για την πυρπόληση του κέντρου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στη Λαμπεντούζα.

Μάλιστα όταν αποφυλακίσθηκε, οι ιταλικές αρχές δεν μπόρεσαν να τον εκδώσουν στην Τυνησία, καθώς δε συνεργάζονταν οι αρχές της χώρας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top