Μικρές οι Μεγάλες Δυνάμεις μπροστά στον ΘΑΝΑΤΟ! Παγκόσμια ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ μετά τα ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

Τον Γκιουλέν δείχνουν Ρωσία και Τουρκία – Αλλάξτε τρόπο σκέψης λέει ο Τραμπ

Αμέσως μετά τη δολοφονία του Αντρέι Καρλόφ το απόγευμα της Δευτέρας επακολούθησε πανικός. Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο σκότωσαν τον δράστη. Σήμερα Τρίτη η σορός του ρώσου πρέσβη ιδιαίτερες τιμές, στρατιωτικά τουρκικά αγήματα και ορθόδοξη χριστιανική εξόδιο ακολουθία μεταφέρθηκε στη Μόσχα.

Στο αεροδρόμιο της Άγκυρας συντετριμμένη η σύζυγος του Μαρίνα έκλεγε πάνω από το φέρετρο, κρατώντας δύο γαρύφαλλα. Δίπλα της, την στήριζε εμφανώς καταβεβλημένος ο γιος τους. Πληροφορίες λένε μάλιστα  ότι η χήρα του Καρλόφ υπέστη καρδιακό επεισόδιο, αμέσως μετά την τραγωδία.

Ο δράστης Μεβλούτ Μερτ Αλτίντας, ήταν μόλις 22 χρόνων. Τελείωσε σχολείο, το γυμνάσιο στη πόλη Σόκε κοντά στο Αϊδίνι. Στη συνέχεια σπούδασε στην Αστυνομική Σχολή της Σμύρνης. Τα τελευταία 2,5 χρόνια υπηρετούσε στο Αρχηγείο των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας στην Άγκυρα.

"ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ" ΛΕΕΙ Ο ΓΚΙΟΥΛΕΝ

Για τον νεαρό τούρκο αστυνομικό, είπαν ότι ήταν Γκιουλενιστής. Όμως ο αυτοεξόριστος ιμάμης καταδίκασε άμεσα την δολοφονία.

«Καταδικάζω με τον εντονότερο τρόπο αυτήν την αποκρουστική τρομοκρατική πράξη. Καμία τρομοκρατική πράξη δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, όποιοι και αν είναι οι δράστες και τα κίνητρά τους», διεμήνυσε ο Μοχάμεντ Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ορισμένοι πάντως λένε ότι είχαν δει τον δράστη σε συγκεντρώσεις του Ερντογάν. Η αστυνομία συνέλαβε στο Σόκε τη μητέρα του και την αδελφή του για ανάκριση, ώστε να διαπιστώσει ποιός κρύβεται πίσω από την ενέργεια του νεαρού σουνίτη αστυνομικού.

Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Η είδηση της δολοφονίας του ρώσου πρέσβη, του πρώτου διπλωμάτη που χάνει τη ζωή του στην περιοχή, μετά το 2012 όταν στη Βεγγάζη δολοφονήθηκε ο αμερικανός πρέσβης Στίβενς, έπεσε σαν κεραυνός.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο νέος αμερικανός πρόεδρος μέσω twitter προειδοποίησε την Δευτέρα: «Σήμερα έγιναν τρομοκρατικές επιθέσεις σε Τουρκία, Ελβετία και Γερμανία και τα πράγματα χειροτερεύουν. Ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης». 

ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΤΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 

Ερντογάν και Πούτιν αποφάσισαν να μη διαταράξουν τις σχέσεις τους.

«Το έγκλημα είναι μία προβοκάτσια που έχει ως στόχο να διαταράξει τις σχέσεις Ρωσίας -Τουρκίας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος

«Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μία προβοκάτσια που έχει ως στόχο να βλάψει τη σχέση Ρωσίας- Τουρκίας. Η ρωσική και η τουρκική κυβέρνηση δεν θα τσιμπήσουν το δόλωμα», δήλωσε από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος.  

Ο ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΛΕΕΙ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Στη Μόσχα διεξήχθη σήμερα Τρίτη κανονικά η τριμερής Ρωσίας, Τουρκίας, Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι ότι η Άγκυρα και η Μόσχα πιστεύουν ότι οι υποστηρικτές του μουσουλμάνου πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν βρίσκονται πίσω από την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ.

ΡΩΣΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 

Εν τω μεταξύ, ομάδα ρώσων ερευνητών έφθασε στην Άγκυρα, προκειμένου να συνδράμει τις έρευνες για τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή, καθώς πιστεύουν ότι ο 22χρονος  Μεβλούτ Μερτ Αλτίντας, δεν έχει δράσει μόνος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top