ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ! ΠΤΩΜΑΤΑ στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου

Αφγανός πρόσφυγας ο τρομοκράτης που αιματοκύλησε την γερμανική πρωτεύουσα

Ένας μετανάστης από το Πακιστάν θεωρείται ότι είναι ο άνθρωπος που κρατούσε το τιμόνι του 25 τόνων φορτηγού το οποίο έριξε πάνω σε ανυποψίαστους επισκέπτες της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Βερολίνου, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 48.

Το φορτηγό γύρω στις 20:00 ώρα Ελλάδος έπεσε με ταχύτητα 65 χλμ. και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, πάγκους, ανθρώπους, στολίδια και μαγαζιά στην πλατεία Breitscheidplatz στο κέντρο του Βερολίνου, πολύ κοντά στον ζωολογικό κήπο της πόλης.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Berliner, ο άνδρας που ευθύνεται για το μακελειό χρησιμοποιούσε διάφορα παρατσούκλια, κατάγεται από το Πακιστάν και έφτασε στο Βερολίνο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο κανονικός οδηγός του φορτηγού που μετέφερε δοκούς χάλυβα από την Ιταλία στη Γερμανία, ήταν Πολωνός και βρέθηκε νεκρός στην καμπίνα της νταλίκας. Μάλιστα οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι το φορτηγό εκλάπη από τον Αφγανό, ο οποίος και σκότωσε τον οδηγό.

Η γερμανική αστυνομία, αν και φειδωλή στη διαρροή πληροφοριών, ο λευκός Οίκος και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας συνδέουν το περιστατικό με την τρομοκρατία, καθώς το νέο αυτό χτύπημα στην Ευρώπη θυμίζει πάρα πολύ το τρομοκρατικό χτύπημα του περασμένου Ιουλίου στη Νίκαια της Γαλλίας.

Μάλιστα το οδυνηρό αυτό περιστατικό έρχεται ελάχιστες μέρες μετά από τις προειδοποιήσεις μυστικών υπηρεσιών ότι ο ISIS σχεδιάζει να σπείρει τον τρόμο και το χάος στις Ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Χάος στους δρόμους του Βερολίνου

Οι στολισμένοι δρόμοι και η εορταστική ατμόσφαιρα στο Βερολίνο μετατράπηκαν σε χάος, με ανθρώπους να απεγκλωβίζονται κάτω από ξύλινα δοκάρια, σειρήνες ασθενοφόρων και περιπολικών να ηχούν ασταμάτητα και αίμα να κυλάει εκεί που ελάχιστα λεπτά πριν από την επίθεση επικρατούσε η χαρά και η γιορτή.

Η εφημερίδα Die Welt αναφέρει ότι η Γερμανική υπηρεσία πληροφοριών είχε προειδοποιήσει την τελευταία εβδομάδα ότι είναι πιθανό ένα τρομοκρατικό χτύπημα σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά της χώρας.

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θρηνεί τους νεκρούς, ενώ ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση.

Ο Πολωνός ιδιοκτήτης του φορτηγού επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός του αγνοούνταν

Μιλώντας στο πολωνικό κανάλι TVN24 ο ιδιοκτήτης του φορτηγού, Άριελ Ζουράφσκι επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός του που ήταν και συγγενής του αγνοούνταν, τόνισε όμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιούσε τρομοκρατική επίθεση.

«Με το χέρι στην καρδιά σας λέω ότι ο άνθρωπος που οδήγησε το φορτηγό πάνω σε τόσους αθώους ανθρώπους δεν είναι ο οδηγός μου. Είναι ξάδελφός μου. Τον ξέρω από τότε που γεννήθηκε και ορκίζομαι για την εντιμότητά του», είπε και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι κάποιος έκλεψε το φορτηγό και του έκαναν κακό».

Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες

Ένας Βρετανός τουρίστας που βρισκόταν στη Χριστουγεννιάτικη αγορά την ώρα της επίθεσης, δήλωσε ότι γλίτωσε παρά τρίχα, αφού στεκόταν μόλις τρία μέτρα από την τρελή πορεία που χάραξέ το φορτηγό.

«Είμασταν στην αγορά έξω από την εκκλησία, μόλις είχαμε πιει ένα ποτήρι κρασί και ετοιμαζόμασταν να φύγουμε όταν ένα τεράστιο φορτηγό έπεσε κατά πάνω μας. Πέρασε δίπλα από εμένα και την κοπέλα μου ξυστά. Εισέβαλε από την είσοδο, έσπασε τις μπάρες και συνέχισε την πορεία του παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά του», είπε.

«Σίγουρα δεν ήταν ατύχημα. Πήγαινε με 65 χλμ. και δεν πάτησε φρένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγήκε από την πορεία του. Άκουσα ένα δυνατό θόρυβο και μετά το χάος», δήλωσε μία ακόμα τουρίστρια.

Μάλιστα σύμφωνα με έναν ακόμα αυτόπτη μάρτυρα, το φορτηγό είχε σβηστά τα φώτα πριν διαλύσει εντελώς τη Χριστουγεννιάτικη αγορά.

Κλεμμένο το φορτηγό επιβεβαιώνει η γερμανική αστυνομία

Το σενάριο του Πολωνού ιδιοκτήτη του φορτηγού επιβεβαίωσε η γερμανική αστυνομία. Όντως το φορτηγό εκλάπη, ενώ ο οδηγός φέρεται να συνελήφθη κοντά στο ζωολογικό κήπο, ενώ ο συνοδηγός, κατά πάσα πιθανότητα ο αρχικός οδηγός του φορτηγού βρέθηκε νεκρός.

Το φορτηγό ανήκε σε μια πολωνική εταιρεία με έδρα την πόλη Γκρυφίνο, ήταν φορτωμένο με δοκούς χάλυβα και επέστρεφε από την Ιταλία στο Βερολίνο για να ξεφορτώσει. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top