Μύγα τσίμπησε τον Ράμα; Έκανε δηλώσεις έκπληξη για την Ελλάδα

Η περιοδεία στην Κονίσπολη, ο καφές και οι τίτλοι νομιμοποίησης αυθαιρέτων

Αιφνιδιαστική επίσκεψη με ελικόπτερο έκανε την Παρασκευή ο Έντι Ράμμα στην Κονίσπολη, που βρίσκεται κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και έχει μικτό πληθυσμό. Δυο μόλις ημέρες μετά την τοποθέτηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Έ. για την ανάγκη να σεβαστεί η Αλβανία τα μειονοτικά δικαιώματα σε όλη την επικράτεια της, προκειμένου να συνεχιστεί η ενταξιακή της πορεία, ο Αλβανός πρωθυπουργός έριξε τους τόνους.

«Στέλνω ξεκάθαρο μήνυμα… Ένα μήνυμα από την κυβέρνηση, ότι για εμάς δεν υπάρχει καμία διάκριση. Υπάρχει εδώ το παράδειγμα του σεβασμού των δικαιωμάτων κάθε πολίτη. Είτε με Αλβανική Εθνικότητα, είτε με Ελληνική Εθνικότητα», είπε ο Ράμα.

Για του λόγου το αληθές, μάλιστα, μοίρασε ο ίδιος σε πολίτες, τίτλους νομιμοποίησης και ιδιοκτησίας γης. 

Συμπλήρωσε επίσης, σε μια προεκλογικής φύσεως  αποστροφή του, ότι η ασφαλέστερη στέγη για τους μειονοτικούς είναι το Σοσιαλιστικό κόμμα.

Μετά την Κονίσπολη έκανε περιοδεία στα μειονοτικά χωριά, σταμάτησε στην Λειβαδιά, όπου μίλησε με τον διευθυντή του σχολείου, και ήπιε καφέ στο καφενείο!

Χθες Σάββατο ωστόσο, οι κάτοικοι της Χειμάρρας ξαφνιάστηκαν, όταν στην πλατεία της πόλης εμφανίσθηκε ένας πολιτιστικός Σύλλογος από την Βόρειο Αλβανία και άρχισε τους Χορούς και τα Νταούλια, με στόχο να προβάλει τον πολιτισμό του, κάτι που όπως είπαν οι κάτοικοι είχαν να δουν από την εποχή του Χότζα!  

ΒΙΝΤΕΟ STAR

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top