Επικίνδυνες πτήσεις ρωσικών μαχητικών κοντά σε αμερικανικό αντιτορπιλικό- ΒΙΝΤΕΟ

Σύγκρουση Μόσχας- Ουάσινγκτον

Επικίνδυνες πτήσεις ρωσικών μαχητικών κοντά σε αμερικανικό αντιτορπιλικό- ΒΙΝΤΕΟ
​Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επικίνδυνες πτήσεις σε μικρή απόσταση από αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Βαλτική Θάλασσα. Η Ουάσιγκτον μίλησε για "επιθετικές" υπερπτήσεις. Η Μόσχα αντιτείνει ότι τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας.
«Κοιτάξτε αριστερά είναι στο ύψος του καταστρώματος... Στο ύψος του καταστρώματος κάτω από το ύψος της γέφυρας» ακούγεται να λέει ο κυβερνήτης του αντιτορπιλικού.
Τα ρωσικά Σουχόι-24 πέρασαν αρκετές φορές πάνω από το αμερικανικό αντιτορπιλικό Ντόναλντ Κουκ που έπλεε στα διεθνή ύδατα στη Βαλτική Θάλασσα. Κάποιες πτήσεις ήταν χαμηλότερες από τα 10 μέτρα, στο ύψος δηλαδή της γέφυρας, στα αντιτορπιλικά τύπου όπως το Κουκ.
«Υπήρχαν επανειλημμένα επεισόδια κατά το τελευταίο χρόνο κατά τον οποίο ρωσικά αεροσκάφη ήρθαν πολύ κοντά ή ήρθαν κοντά με άλλα αεροπλάνα και πλοία ώστε να εγερθούν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια. Και συνεχίζουμε να ανησυχούμε για αυτή τη συμπεριφορά» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.
Τα ρωσικά αεροσκάφη δεν φαίνονταν οπλισμένα, αλλά ο Αμερικανός κυβερνήτης μίλησε για "προσομοίωση επίθεσης". Οι υπερπτήσεις έγιναν την ώρα που στο Ντόναλντ Κουκ γινόταν ανεφοδιασμός ελικοπτέρου.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση του Αμερικανικού Πενταγώνου.
Στη μαραθώνια εκπομπή κατά την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαντάει σε ερωτήσεις του κοινού, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε σήμερα ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να μάθει να σέβεται τα νόμιμα συμφέροντα της Ρωσίας και μιλώντας για την Τουρκία και την Ουκρανία ότι «πρέπει να δίνονται απαντήσεις σε εχθρικές κινήσεις ειδάλλως θα μας καθίσουν στον λαιμό».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top