Κρυμμένες αλήθειες πίσω από τα κλασσικά παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας!

Τα ακατάλληλα αρχικά σενάρια που… ανατράπηκαν

Κρυμμένες αλήθειες πίσω από τα κλασσικά παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας!

​Σταχτοπούτα, Ραπουνζέλ, Χιονάτη και η λίστα με τα αγαπημένα μας- all time classic παραμύθια που σημάδεψαν τη παιδική μας ηλικία, είναι ατέρμονη!

Κι ενώ όλοι γνωρίζουμε απέξω κι ανακατωτά τις παιδικές αυτές ιστορίες που μας συντρόφευσαν, λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν τη κρυμμένη αλήθεια πίσω από τα σενάρια που «ψαλιδίστηκαν» λόγω των –αρχικά- ακατάλληλων σκηνών τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Τζακ Ζάιμπς που μετέφρασε τις πρωτότυπες ιστορίες των αδερφών Γκριμ, διαπίστωσε ότι οι ετεροθαλείς αδερφές της Σταχτοπούτας έκοψαν μέρος της φτέρνας τους προκειμένου να χωρέσει το γοβάκι!

Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι η Ραπουνζέλ έμεινε έγκυος αφού πέρασε «χαρούμενες στιγμές» με το πρίγκιπά της, ενώ συνέχισε να μας εκμυστηρεύεται κι άλλα άγνωστα «παραμυθένια» μυστικά αναφέροντας ότι στη Χιονάτη, η πραγματική της μητέρα ήταν αυτή που ήθελε να την εξοντώσει και όχι η μητριά της!

Ο Ζάιμπς μέσω της έρευνάς του διαπίστωσε ότι σχεδόν 50 παραμύθια των Γερμανών παραμυθάδων έχουν τελικά σβηστεί ή υποστεί «ψαλίδισμα», γεγονός που το αποδίδει στο ότι δεν επιθυμούν να θίξουν τα χρηστά ήθη και τις ευαισθησίες της μέσης τάξης.

Στη πρώτη αγγλική μετάφραση που έγινε ποτέ στις αρχικές εκδοχές των παραμυθιών προκύπτει επίσης ότι η βιολογική μητέρα του Χάνσελ και της Γκρέτελ τους εγκατέλειψε στο δάσος, επειδή δεν είχε χρήματα να τους μεγαλώσει.

Ο Τζάκομπ και ο Βίλεμ Γκριμ από το Χανάου της Γερμανίας πρωτοκυκλοφόρησαν τη σειρά των 86 παραμυθιών τους το 1812.

Ένας δεύτερος κόσμος με 70 παραμύθια ακολούθησε το 1815 και άλλες έξι εκδόσεις τα επόμενα 40 χρόνια, οι οποίες κάθε φορά υφίσταντο περικοπές ή/και αλλαγές προκειμένου να χαρακτηριστούν ως «κατάλληλες» για παιδιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top