Πετώντας πλαστικά γάντια ξεπροβόδισαν τον Ραχόι οι εργαζόμενοι νοσοκομείου

Τον κατηγορούν πως επισκέφθηκε καθυστερήμενα τους νοσούντες

Πετώντας πλασ��ικά γάντια ξεπροβόδισαν τον Ραχόι οι εργαζόμενοι νοσοκομείου

​Με κραυγές διαμαρτυρίας και πετώντας πλαστικά γάντια ξεπροβόδισαν οι εργαζόμενοι τον Iσπανό πρωθυπουργό Ραχόι που επισκέφτηκε -καθυστερημένα όπως λένε οι επικριτές του- το νοσοκομείο Κάρλος 3 στη Μαδρίτη όπου νοσηλεύεται με Έμπολα από τη Δευτέρα η 44χρονη Τερέζα Ρομέρο σε σοβαρή κατάσταση.

Λίγο πριν είχε ανακοινωθεί δημιουργία ειδικής επιτροπής για τον Έμπολα, με επικεφαλής την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, 13 άνθρωποι είναι σε καραντίνα στο ίδιο νοσοκομείο και 80 παρακολουθούνται. Ο πρώτος γιατρός που περιέθαλψε την Ρομέρο επί 16 ώρες και τώρα είναι επίσης υπό παρακολούθηση, καταγγέλλει:

«Όταν ανέλαβα υπηρεσία στις 8 το πρωί παρουσίαζε ήδη τα πρώτα συμπτώματα. Μπαίναμε στο δωμάτιό της φορώντας στοιχειώδεις στολές προστασίας και μόνο στις 5 το απόγευμα όταν επιβεβαιώθηκε η πιθανότητα να έχει προσβληθεί από Έμπολα, κάνω χρήση του καλύτερου εξοπλισμού ασφαλείας που παρέχει το νοσοκομείο. Όμως τα μανίκια ήταν πολύ κοντά. Μέρος των καρπών μου έμενε ακάλυπτο ενώ η ασθενής παρουσίαζε ακατάσχετη διάρροια, εμετούς, μυαλγία και πυρετό. Η μεταφορά της στο νοσοκομείο Κάρλος 3 όπου εργαζόταν και όπου είχε έρθει σε επαφή με τους δύο ιεραποστόλους που πέθαναν από τον ιό, δεν έγινε παρά τα μεσάνυχτα.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top