ΧΑΜΟΣ στις Βρυξέλλες: Εισβολή Κούρδων στο ευρωκοινοβούλιο!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

ΧΑΜΟΣ στις Βρυξέλλες: Εισβολή Κούρδων στο ευρωκοινοβούλιο!

​Δεκάδες Κούρδοι διαδηλωτές εισέβαλαν την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για να προσελκύσουν την προσοχή στην επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον της κουρδικής πόλης στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, Κομπάνι.

Οι διαδηλωτές, άνδρες και γυναίκες που κρατούσαν κουρδικές σημαίες και πανό με την εικόνα του αυτονομιστή ηγέτη των Κούρδων της Τουρκίας Αμπντουλάχ Οτσαλάν, κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα του κοινοβουλίου περνώντας από τις θύρες ασφαλείας και κινούμενοι ταχύτερα από τους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει κλοιό για να τους εμποδίσουν.

Πραγματοποίησαν μια καθιστική διαμαρτυρία, ενώ πολλοί ευρωβουλευτές πήγαν να τους συναντήσουν. "Θα αγωνισθούμε εναντίον του Ισλαμικού Κράτους", τους φώναξε στα αγγλικά ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας Τζάνι Πιτέλα, ο οποίος χειροκροτήθηκε.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δέχθηκε στη συνέχεια να συναντήσει μια αντιπροσωπεία. Υπογράμμισε πως ο τρόπος δράσης των διαδηλωτών "δεν είναι ίσως ο καλύτερος", αλλά τους διαβεβαίωσε "για την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τις διεθνείς προσπάθειες που αναπτύσσονται για να αναχαιτισθεί το Ισλαμικό Κράτος και υποσχέθηκε να διαβιβάσει το μήνυμά τους στο ΝΑΤΟ", ανέφερε μια πηγή στο κοινοβούλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top