Στο Κίεβο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

«ΟΙ ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνδράμουν την ηγεσία της Ουκρανίας»

Στο Κίεβο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

​Στο Κίεβο βρίσκεται ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια να δείξει την έμπρακτη στήριξη των ΗΠΑ στην κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Ο κ. Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να συνδράμουν την ηγεσία της Ουκρανίας σε ότι χρειαστεί, ώστε να έλθει η ενότητα στην χώρα, ενώ θα συζητήσει με τους ηγέτες της χώρας και για τις επερχόμενες εκλογές στις 25 Μαΐου.

Το αμερικανικό Στείτ Ντιπάρτμεντ από την άλλη με επίσημη ανακοίνωσή του ζήτησε από τη Ρωσία να ακολουθήσει συγκεκριμένα βήματα ώστε να τηρηθεί η συμφωνία της Γενεύης και κάλεσε τους ρωσόφωνους αυτονομιστές να εγκαταλείψουν τα κτίρια που έχουν καταλάβει.

Είχε προηγηθεί ένα τηλεφώνημα σε έντονους τόνους του Τζον Κέρι με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, το οποίο δεν κατέληξε πουθενά.

Οι ΗΠΑ έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφίες ενόπλων στην Ανατολική Ουκρανία, που όπως υποστηρίζουν αποδεικνύουν ότι στην περιοχή δρουν στρατιώτες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων.

Στόχος της επίσκεψης Μπάιντεν είναι να στείλει το μήνυμά του στη Ρωσία ο Μπαράκ Ομπάμα, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα, αναμένεται στο Σλάβιανσκ να πραγματοποιηθούν την Τρίτη οι κηδείες των τριών ανδρών που σκοτώθηκαν την Κυριακή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η ουκρανική πλευρά κατηγορεί για τις δολοφονίες των ρωσόφωνους αυτονομιστές, η Μόσχα όμως κάνει λόγο για προβοκάτσια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top