ΕΤΟΙΜΟΙ να καταθέσουν ΜΗΝΥΣΕΙΣ οι συγγενείς των επιβατών του Boeing 777

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα 122 αντικείμενα που έχουν εντοπίσει οι δορυφόροι

ΕΤΟΙΜΟΙ να καταθέσουν ΜΗΝΥΣΕΙΣ οι συγγενείς των επιβατών του Boeing 777

​Δεν έχει τέλος το δράμα των συγγενών των επιβατών του μοιραίου Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών, οι οποίοι ετοιμάζονται τώρα να κινηθούν νομικά εναντίον της εταιρείας, θεωρώντας την υπεύθυνη για την τραγωδία που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Ο πατέρας ενός επιβάτη κατέθεσε ήδη αγωγή κατά των Malaysia Airlines, μέσω της αμερικανικής δικηγορικής εταιρείας Ribbeck Law που τον εκπροσωπεί, τονίζοντας ότι το αεροπλάνο συνετρίβη εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

syntrimmia1.jpg
Η εταιρεία πιστεύει ότι στην αγωγή θα ενταχθούν και άλλοι συγγενείς των θυμάτων, ενώ όπως έγινε γνωστό την μήνυση κατέθεσε σε δικαστήριο του Ιλινόις ο πατέρας του 25χρονου Φίρμαν Σιρεγκάρ, ζητώντας να διαπιστωθεί εάν κατασκευαστικό σφάλμα ή μηχανική βλάβη μπορεί να καταλογισθεί στην εταιρεία Boeing ή εάν σφάλμα του πιλότου μπορεί να καταλογισθεί στην αεροπορική εταιρεία.

Οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση υποστηρίζουν ότι υπήρξε βλάβη στο πιλοτήριο, η οποία κατά πάσα πιθανότητα προκάλεσε πυρκαγιά και είχε σαν αποτέλεσμα οι πιλότοι να χάσουν τις αισθήσεις τους.

Εξετάζουν επίσης πολύ σοβαρά και το ενδεχόμενο αποσυμπίεσης στην καμπίνα, εξαιτίας ελαττώματος στην άτρακτο, ενώ τόνισαν ότι οι συγγενείς μπορεί να διεκδικήσουν από 400.000 έως 1.000.000 δολάρια για κάθε επιβάτη.

syntrimmia2.jpg

Προς το παρόν πάντως, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα δοθούν από 5.000 δολάρια στις οικογένειες των 239 επιβατών.

Για το ύψος των αποζημιώσεων θα εξεταστούν παράγοντες όπως αν τα θύματα είχαν σύζυγο και ανήλικα παιδιά που θα χρειαστούν στήριξη, αλλά και η ηλικία του θύματος και η χώρα στην οποία διέμενε.

Η Malaysia Airlines πάντως έχει ήδη ξεκινήσει ��α εισπράττει μέρος της αποζημίωσης, ενώ ακόμα κι αν η εταιρεία χρεοκοπήσει, οι συγγενείς των θυμάτων θα αποζημιωθούν πλήρως.

synrimmia3.jpg

Είναι αυτά τα συντρίμμια του αεροσκάφους;

Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό συντριμμιών του Boeing ξεκίνησαν και πάλι, η κυβέρνηση της Μαλαισίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα 122 αντικείμενα που εντόπισαν οι δορυφόροι και πολύ πιθανόν να ανήκουν στο αεροπλάνο.

Τα αντικείμενα αυτά εντοπίστηκαν 2.500 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ. Όπως ανακοίνωσαν οι φωτογραφίες του γαλλικού δορυφόρου της Airbus Defence τραβήχτηκαν στις 23 Μαρτίου, ενώ οι πρώτες φωτογραφίες τραβήχτηκαν από δορυφόρο της Αυστραλίας, στις 16 Μαρτίου.

synrimmia4.jpg

Επίσης στις 18 Μαρτίου τραβήχτηκαν φωτογραφίες από δορυφόρο της Κίνας.

Οι έρευνες έχουν χωριστεί σε δύο τομείς, στον ανατολικό και στον δυτικό, ενώ 12 αεροσκάφη μετέχουν στις έρευνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top