Επίσκοποι γένους θηλυκού στην Αγγλικανική Εκκλησία

Πέρασε η μεταρρύθμισ�� με 378 ψήφους υπέρ και 8 κατά

Όποιος επιμένει στο τέλος δικαιώνεται. Η συγκεκριμένη φράση ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της χειροτονίας γυναικών Επισκόπων που ενέκρινε η σύνο��ος της Αγγλικανικής Εκκλησίας την Πέμπτη, με 378 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 25 αποχές, και πρόκειται να επικυρωθεί οριστικά από μια νέα σύνοδο το 2014.

«Δεν πρέπει να ανοίξουμε αμέσως τις σαμπάνιες ή όποιο άλλο ποτό αρμόζει στις γιορτές, επειδή πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί ως το τέλος» για να ευοδωθεί το σχέδιο, σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος του Γιορκ, Τζον Σεντάμου, υποστηρικτής αυτής της εξέλιξης υπέρ των γυναικών.

Την υποστήριξή του προς τη μεταρρύθμιση είχε επαναλάβει και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον λίγο πριν την ψηφοφορία, δηλώνοντας ενώπιον του κοινοβουλίου ότι τάσσεται σταθερά υπέρ των γυναικών Επισκόπων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως η Εκκλησία της Αγγλίας θα κάνει αυτό το σημαντικό βήμα για να ενισχύσει τη θέση της ως σύγχρονης Εκκλησίας σε συντονισμό με την κοινωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top