Λέσβος: Παιδιά μαστιγώνουν γαϊδουράκια σε «αγώνες» δρόμου

Ενήλικες τα ενθαρρύνουν να συνεχίσουν - Αντιδράσεις για τις γαϊδουροδρομίες

To βίντεο με τους αγώνες δρόμου παιδιών πάνω σε γαϊδουράκια, τα οποία μαστιγώνουν με βίτσες - εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»

Θλίψη προκαλεί ένα νέο βίντεο με κακοποίηση ζώων, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Σε αυτά απεικονίζονται παιδιά να κάνουν «αγώνες» δρόμου πάνω σε γαϊδουράκια, τα οποία μαστιγώνουν με βίτσες, προκειμένου να πάνε πιο γρήγορα. Οι «αγώνες» με τα γαϊδουράκια διαδραματίστηκαν στην Κώμη Λέσβου.

Πάτρα: Έδεσε τον σκύλο του στο αυτοκίνητο και τον έσερνε στον δρόμο!

Το χειρότερο δε, είναι ότι ακούγονται ενήλικες να παροτρύνουν και να ενθαρρύνουν τα παιδιά να συνεχίσουν, προκειμένου να τερματίσουν πρώτα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega».

Στο βίντεο ακούγεται και μια γυναίκα να λέει ωστόσο, να σταματήσουν να χτυπούν τα γαϊδουράκια, με άλλους παρευρισκόμενους να της απαντούν «άστα να τα χτυπάνε, δώσε».

Ο φιλοζωικός σύλλογος «Κιβωτός» της Μυτιλήνης θα προβεί σε καταγγελία σήμερα στην αστυνομία και στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου έτσι ώστε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Ιωσήφ Μποτετζάγια να επιβληθούν κυρώσεις εκεί που πρέπει, καθώς στο περιστατικό εμπλέκονται πολλά άτομα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όποιο ζώο συμμετέχει σε κάποια διοργάνωση θα πρέπει να έχει άδεια από τον Δήμο και από τον κτηνίατρο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top