Κορωνοϊός: Τέλος η καραντίνα για όσους έρθουν σε επαφή με κρούσμα

Νέα σύσταση από το CDC στις ΗΠΑ

Στην Ελλάδα από την άλλη οι ειδικοί ανησυχούν για το 7ο κύμα και το υπουργείο Υγείας ήδη επεξεργάζεται το πρωτόκολλο για τον τρόπο επιστροφής των μαθητών στα σχολεία τον Σεπτέμβριο / Mega

Σε νέα φάση περνά ο σχεδιασμός αντιμετώπισης της πανδημίας κορωνοϊού στις ΗΠΑ, μετά από τις νέες οδηγίες που εξέδωσε το αμερικανικό CDC.

Σύμφωνα με αυτές παύει να είναι υποχρεωτική η καραντίνα για τους εμβολιασμένους πολίτες που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού, αλλά δε νοσούν, εάν έχουν κάνει όλες τις προβλεπόμενες δόσεις. 

Κορωνοϊός: Πως θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Αντίθετα, ο οργανισμός συνιστά να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους για δέκα μέρες και να κάνουν τεστ για τον ιό μετά από πέντε ημέρες.

EMA: Ξεκίνησε αξιολόγηση για τη νέα έκδοση εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Στην ανακοίνωσή του ο οργανισμός επισημαίνει ότι η κίνηση αυτή εξορθολογίζει τις μέχρι τώρα οδηγίες για την COVID-19, καθώς ως σήμερα, ένα άτομο που διαπιστώνει ότι εκτέθηκε στον ιό έμπαινε σε καραντίνα για τουλάχιστον πέντε ημέρες εάν δεν είχε λάβει τις επικαιροποιημένες δόσεις εμβολίων, δηλαδή τουλάχιστον δύο αναμνηστικές δόσεις για άτομα άνω των 50 ετών και τουλάχιστον μία αναμνηστική για νεότερους ενήλικες.

Κορωνοϊός: Τέλος οι περιορισμοί και για τους μαθητές που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα

Το CDC δεν συνιστά πλέον και τον περιορισμό σε καραντίνα ή την εφαρμογή  προγραμμάτων διαγνωστικών τεστ στα σχολεία ή στα κέντρα φροντίδας, για τους ανθρώπους που έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό.

Βασιλακόπουλος: «Εμβόλια σε σπρέι θα εμποδίζουν την μετάδοση του κορωνοϊού»

«Οι νέες οδηγίες αναγνωρίζουν ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά επίσης, μας βοηθούν να μετακινηθούμε σε ένα σημείο, στο οποίο η COVID-19 δεν διαταράσσει σοβαρά την καθημερινότητα στη ζωή μας», ανέφερε η ανακοίνωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top