Δείτε στο video τι δήλωσε ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ξενοφών», με κύρια χαρακτηριστικά τις τους πολύ ισχυρούς ανέμους αλλά και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
ΟΛΙΚΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟΠΛΟΥ
Σύμφωνα με το Λιμενικό δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα πρωινό δρομολόγιο για τα νησιά του Αιγαίου από το λιμάνι του Πειραιά ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία σε Λαύριο και Ραφήνα.
Κλειστό είναι και το πορθμείο Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα ενώ δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο των 6 από Αρκίτσα για Αιδηψό.
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία και από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό τις Σποράδες ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια από Καβάλα για Πρίνο και Θάσο. Κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίο-Αντίρριο.
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από Πέραμα για Παλούκια.
ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αποφασίστηκε να μείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία σε Τήνο, Μύκονο και Άνδρο.
Η απόφαση ελήφθη από τους δημάρχους των νησιών και ισχύει για όλες τις σχολικές μονάδες.
Ο κύριος λόγος της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων είναι για την προστασία των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών, καθώς η ΕΜΥ κάνει λόγο για ανέμους η ένταση των οποίων θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 10 μποφόρ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Οι δυνατοί άνεμοι έκαναν την εμφάνισή τους το βράδυ της Τρίτης στην Αττική, με την Πυροσβεστική να δέχεται τουλάχιστον 30 κλήσεις για πτώσεις δέντρων. Ένα από αυτά μάλιστα έπεσε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, δημιουργώντας για λίγη ώρα μποτιλιάρισμα.
Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκε το απόγευμα το δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν Super Jet για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο Θήρα, Ιο.
Επίσης δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διαγόρας» για Καβάλα, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Βαθύ, Φούρνοι, Αγ.Κήρυκο και Πάτμο.
Εξάλλου, τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους δεν εκτέλεσαν τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Πρέβελης» για Ρόδο, Χάλκη, Διαφάνι, Κάρπαθο, Κάσο, Ανάφη Θήρα και «Νήσος Ρόδος» για Χίο και Μυτιλήνη.
Από το Λαύριο δεν εκτελέστηκε το απογευματινό δρομολόγιο για Κέα. Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας, Αρκίτσα-Αιδηψός, Πρίνος Καβάλα.
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις των δρομολογίων
ΓΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΥΚΛΩΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ
Με ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για «μεσογειακό κυλώνα», λέγοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά στη δυτική Ελλάδα:
«Συνεχίζουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τον σχηματισμό ενός βαθέος βαρομετρικού χαμηλού στα ανοιχτά του Ιονίου από την ερχόμενη Παρασκευή "βγάζοντας και μάτι" στο κέντρο του! Είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα στο αν αυτό το σύστημα θα μετατραπεί τελικά σε Μεσογειακό Κυκλώνα ή όχι και ποια θα είναι η τελική του πορεία! . Καλό θα είναι πάντως οι κάτοικοι του Ιονίου, της δυτικής Στερεάς και κυρίως της Πελοποννήσου να ενημερώνονται τακτικά από τα δελτία καιρού των επομένων ημερών, γιαυτό και αν δεν σας κάνει κόπο κοινοποιήστε το ποστ σε φίλους και γνωστούς!», έγραψε.