ΚΑΙΕΙ τον Λαγό με την κατάθεσή της η πρώην σύζυγός του

«Κρύβαμε στο σπίτι όπλα και αλεξίσφαιρα»

​Στοιχεία φωτιά, που καί��ε τον Γιάννη Λαγό κατέθεσε στις ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Μ. Κλάπα και Ι. Δημητροπούλου, η εν διαστάσει σύζυγος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Στην κατάθεσή της, η Ξ. Κ. αποκαλύπτει ότι ο Λαγός έκρυβε στο σπίτι τους όπλα και αλεξίσφαιρα γιλέκα, διαψεύδοντας έτσι τους ισχυρισμούς για ψεύτικα όπλα που παρουσιάζονται ως αληθινά για να προκαλέσουν εντυπώσεις.

Ο Γιάννης Λαγός χώρισε με την σύζυγό του τον Σεπτέμβριο του 2011, όμως στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε ένα γραπτό της μήνυμα από τις 4/7/2013, στο οποίο η πρώην σύζυγός του έγραφε:

«Μέχρι τώρα δεχόμουν όλη την ξεφτίλα σου γιατί είμαι ακόμα γυναίκα σου. Δε σε ένοιαξε ότι μένω χωρίς φως… εκβιαστή ανθρώπων, τζογαδόρε. ��υπάμαι, έπρεπε σαν γυναίκα σου να με προστατέψεις και να με σεβαστείς».

Η Ξ. Κ κατέθεσε στις ανακρίτριες πριν από τρεις εβδομάδες και όταν ρωτήθηκε τι εννοούσε με αυτό της το μήνυμα, εκείνη τους απάντησε:

«όσο ζούσαμε μαζί στο σπίτι της μητέρας του, είχα δει ότι ο Ιωάννης Λαγός φύλαγε σε ένα συρτάρι δύο μαύρα πυροβόλα όπλα. Δεν μπορώ να ξέρω τι μάρκα ήταν. Επίσης είχα δει και μια καραμπίνα, που όπως μου έλεγε ήταν του παππού του, του Βασίλη, πατέρα της μητέρας του. Είχα επίσης δει ακουμπισμένο πάνω σε μια καρέκλα ένα μπουφάν, όπως μου είχε φανεί τότε, χρώματος ή μαύρου ή μπλε σκούρου. Κάποια στιγμή, εντελώς τυχαία είδα ότι στο μπουφάν αυτό υπήρχε καρτελάκι που έγραφε την τιμή του, δηλαδή 600 ευρώ. Απόρησα με την τιμή αυτή.

Στις 26/7/2011, αργά την νύχτα, τον συνέλαβαν στον Πειραιά να έχει μαζί του όπλο χωρίς άδεια. Όπως έμαθα εκ των υστέρων, ήταν το ένα από τα δύο όπλα που είχα δει στο συρτάρι. Για τη σύλληψή του έμαθα την επόμενη το πρωί, αν θυμάμαι καλά, και συγκεκριμένα μου τηλεφώνησε η μητέρα του, ενώ εγώ πήγαινα στη δουλειά μου. Μόλις μου τηλεφώνησε, πήγα σπίτι. Φτάνοντας, είδα δύο άτομα να φεύγουν. Περίπου κατά τις 11:00 η ώρα αν θυμάμαι καλά, μετά από δύο και πλέον χρόνια, τηλεφώνησε η Αστυνομία στη μητέρα του, ότι προτίθεται να προβούν σε κατ’ οίκον έρευνα σε μια ώρα. Η ίδια η μητέρα του μου είπε μετά το τηλεφώνημα ότι σε μια ώρα θα έρθουν αστυνομικοί στο σπίτι μαζί με τον Γιάννη. Πράγματι, ήρθαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι ερεύνησαν το σπίτι και βρήκαν μόνο φυσίγγια κι ένα κλομπ.

Από ότι μου είπε η μητέρα του, γιατί εγώ απόρησα πώς δεν βρήκαν τα άλλα δύο όπλα, δηλαδή το ένα όπλο και την καραμπίνα, μου είπε ότι προσπάθησε η ίδια να τα κρύψει κι επειδή δεν μπόρεσε ήρθαν κάποιοι Χρυσαυγίτες και τα πήραν. Τότε έμαθα ότι τελικά το μπουφάν που προαναφέρω ήταν αλεξίσφαιρο. Και όλα είχαν εξαφανιστεί από το σπίτι. Εκ των υστέρων ρώτησα τον σύζυγό μου πού πήγαν τα όπλα κι εκείνος μου είπε “καλύτερα να μην ξέρεις”».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top