Ένταση στη δίκη φερόμενων μελών της ΧΑ για επίθεση σε στέκι αντιεξουσιαστών

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να προπηλακίσουν τους κατηγορούμενους

Ένταση στη δίκη φερόμενων μελών της ΧΑ για επίθεση σε στέκι αντιεξουσιαστών
Ένταση επικράτησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κατά την έναρξη της δίκης για την οργανωμένη επίθεση από φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής στο Στέκι αναρχικών "Αντίπνοια" στα Πετράλωνα.

Οι συγκεντρωμένοι στο ακροατήριο επιχείρησαν να προπηλακίσουν τους κατηγορούμενους Βασίλη Σιατούνη και Αθανάσιο Στράτο οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στις 30 Ιουνίου του 2008 φέρονται να συμμετείχαν σε ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που επιτέθηκε στο στέκι με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό δυο ατόμων που δέχτηκαν χτυπήματα με μαχαίρια.

Οι κατηγορούμενοι αρχικά αρνήθηκαν να οδηγηθούν στο εδώλιο φοβούμενοι επίθεση.

Η εισαγγελέας της έδρας απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους είπε: "Κάποια στιγμή σε αυτό το εδώλιο καθόταν ένας δικός σας κατηγορούμενος. Δεν με ενδιαφέρει τι πίστευε αυτός τότε ούτε τι πιστεύει σήμερα. Εγώ θέλω να έχουν όλοι την ίδια μεταχείριση. Αν μαζεύονταν εδώ 100 μέλη της ΧΑ τι θα γινόταν;"

Όταν οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο εδώλιο μια γυναίκα χαστούκισε τον έναν από τους δυο και φώναξε προς την έδρα: "Δείχνετε την ίδια ευαισθησία και για τους μετανάστες;"

Η εισαγγελέας την ρώτησε ποια είναι κι εκείνη απάντησε "Είμαι η μαχαιρωμένη. Όπως έφυγαν τώρα έτσι και τότε. μπήκαν κρυφά και μας μαχαίρωσαν".

Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για 19/09/14 λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top