Αποφυλακίζεται ο Λάκης Γαβαλάς και η αδερφή του

Κάθειρξη 7 και 6 ετών με αναστολή και χρηματική εγγύηση

«Ποινή» που τον οδηγεί ουσιαστικά στην ελευθερία επέβαλλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στον επιχειρηματία μόδας Λάκη Γαβαλά και την αδελφή του Νότα , αφού τους χορήγησε αναστολή στην εκτέλεσης της ποινής μέχρι τον δεύτερο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης.

Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή 7 ετών στον κ Γαβαλά με αναστολή στην έφεση του και του άνοιξε παράθυρο ελευθερίας όπως και στην αδελφή του Νότα η οποία καταδικάστηκε σε 6 χρόνια, ενώ ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον πρώην συζυγό της Κ. Πανουσόπουλο.

Όλοι είναι ελεύθεροι με την υποχρέωση να πληρώσουν ως εγγύηση 2000 ευρώ ο καθένας και επιπλέον με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Η προσφορά του ακινήτου του επιχειρηματία στην Κάντζα προς το ελληνικό δημόσιο, την οποία ήδη έχει κοινοποιήσει εγγράφως δια του συνηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου προς το Υπ.Οικ. έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της δίκης.

Ειχε προηγηθεί η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, σύμφωνα με την οποία οι τρεις προφυλακιστέοι κατηγορούμενοι θα έπρεπε να κριθούν ένοχοι για το αδίκημα μη απόδοσης ΦΠΑ, ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, κατ' εξακολούθηση.

"Ήδη το ΦΠΑ οφειλόταν από προηγούμενο διάστημα, άρα το γνώριζαν και οι τρεις, ιδίως ο Κων. Πανουσόπουλος που υπήρξε υπεύθυνος για τα οικονομικά. Αλλά και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι υπήρχαν χρέη και πως η επιχείρηση δεν πήγαινε καλά" υποστήριξε κατά την πρότασή της η εισαγγελέας, υποστηρίζο��τας ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί και στα τρία μέλη του δ.σ. της LAK ΑΕ η ελαφρυντική περίσταση του προτέρου εντίμου βίου.

Απολογούμενος, ο Λάκης Γαβαλάς ανέφερε ότι υπεύθυνος για τα οικονομικά της επιχείρησης ήταν ο τέως γαμπρός του και συγκατηγορούμενός του, Κ. Πανουσόπουλος, εξηγώντας: "Ημασταν και οι τρεις ενωμένοι, ο καθένας στον τομέα του. Δεν είχα τις καλύτερες σχέσεις με τα οικονομικά, άλλωστε δεν είχα δικό μου τραπεζικό λογαριασμό ούτε μπλοκ επιταγών".

Πρόσθεσε ότι η LAK ΑΕ χτυπήθηκε από την κρίση και δεν γινόταν να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της εταιρείας. "Δεν είχε κανένα δόλο. Σήμερα παραχωρώ ακίνητα της εταιρείας. Αυτό που ζω είναι η υπέρτατη τιμωρία. Οι συνάδελφοί μου D&G είναι με το σκάφος στη Μήλο σήμερα και εγώ είμαι εδώ...".

Η αδελφή του και επίσης κατηγορούμενη, Νότα Γαβαλά, ισχυρίστηκε ότι ούτε αυτή είχε σχέση με τα οικονομικά. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν έφυγε, αλλά προσπάθησε να βρει μια λύση.

Ο πρώην σύζυγος της, Κ. Πανουσόπουλος, που ασχολήθηκε με την οικονομική διεύθυνση της επιχείρησης, είπε ότι μέχρι τον Ιούνιο 2011 δεν υπήρχαν οφειλές προς το Δημόσιο. Όταν επέστρεψε από την Αμερική, όπου επιβλήθηκε σε επέμβαση, είδε ότι υπήρχαν καθυστέρηση στην πληρωμή ΦΠΑ και προχώρησε στους απαραίτητους διακανονισμούς. Μέχρι τότε οι σχέσεις του με τους συγκατηγορούμενούς του είχαν διαταραχθεί.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top