Εκλογές 2023: Νέα κόντρα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τους έμμεσους φόρους

Ξανά στους δρόμους ο Μητσοτάκης – Υποψήφιος σε Κρήτη-Δυτ. Αττική ο Τσίπρας

Ξανά στους δρόμους για να συνεχίσει τις προεκλογικές περιοδείες του βγαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από την ολιγοήμερη ανάπαυλα λόγω κορωνοϊού.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφτεί σήμερα τη Νέα Ιωνία και θα συζητήσει με ανθρώπους της αγοράς και με πολίτες.

Αρνητικός στο τεστ κορωνοϊού ο Μητσοτάκης - Η ανάρτηση στο Instagram

Το μήνυμα που θα εκπέμψει ο πρόεδρος της Νεάς Δημοκρατίας είναι ότι δεν επιτρέπεται η χαλάρωση και ο εφησυχασμός στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

Reuters: Η ευκαιρία του Μητσοτάκη να καθαρίσει τους στάβλους του Αυγεία

«Η χώρα να έχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Για να συμβεί αυτό πρέπει όσοι μας ψήφισαν να το επαναλάβουν. Και επίσης να τους ακολουθήσουν και πολίτες που δεν μας ψήφισαν την 21η Μαΐου αλλά θέλουν μια ομαλή συνέχεια και προοπτική στη ζωή της χώρας. Οι ψήφοι δεν μεταφέρονται. Ο κίνδυνος, συνεπώς, είναι η χαλάρωση και ο εφησυχασμός», επισήμανε με νόημα σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

Μητσοτάκης: Μόνο ισχυρές κυβερνήσεις κάνουν μεγάλες αλλαγές

Από την άλλη, μπαίνοντας στην τελευταία στροφή πριν από τις κάλπες, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να επαναπροσεγγίσει τους ψηφοφόρους στις - αποκαλούμενες - «λαϊκές» περιοχές, που γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκλογές 25 Ιουνίου 2023: Προβάδισμα 20 μονάδων και αυτοδυναμία ΝΔ

Έτσι, πέρα από την Α’ Πειραιά, ο Αλέξης Τσίπρας θα κατέβει υποψήφιος και στον δυτικό τομέα της Αθήνας αλλά και στο Ρέθυμνο.

Από τη Ρόδο, εξάλλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία βάζοντας στο κάδρο τους έμμεσους φόρους

«Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου σε μια κυβέρνηση λαϊκιστών με γραβάτες, που περιφρονούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και τα πραγματικά προβλήματά του, αυξάνοντας καθημερινά τις ανισότητες εις βάρος της μεσαίας τάξης και των φτωχότερων Ελλήνων», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Νέα κόντρα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τους έμμεσους φόρους

Με ένα tweet για το ποιος και εάν ωφελείται από μια μείωση στον ΦΠΑ, ο Άκης Σκέρτσος υποστήριξε ότι όσοι καταναλώνουν λιγότερο - άρα τα χαμηλότερα εισοδήματα - έχουν μικρότερο όφελος από μια τέτοια περίπτωση, ακόμα και στην περίπτωση που η μείωση του φόρου δεν «χαθεί» στις τσέπες των μεσαζόντων.

Μητσοτάκης: Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί

«Έχουν αποφασίσει στη ΝΔ να τερματίσουν την προπαγάνδα και σε αυτές τις εκλογές, ακόμη και με τον κίνδυνο της αυτογελοιοποίησης. Πάλι καλά που δεν μας πρότεινε και να αυξηθεί κι άλλο ο ΦΠΑ, για να μειωθούν οι ανισότητες», αποκρίθηκε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

«Προφανώς, η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να θυμάται ότι λόγω της ακρίβειας οι πολίτες θα πληρώσουν επιπλέον 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε έμμεσους φόρους τη διετία 2022-23», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top