Κασιδιάρης: Θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος Α΄ Αθηνών στις εκλογές

Πώς θα μπορούσε να μπει στη Βουλή ως ανεξάρτητος βουλευτής

Ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ως ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών, με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία «Έλληνες», θα συμμετέχει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου, που λέει πως «αν ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του εμφανισθούν ως "συνασπισμός ανεξαρτήτων" και όχι ως κόμμα και συγκεντρώσουν πάνω από το 3% των ψήφων (κάτι πολύ πιθανόν πλέον), θα μπορούν να μπουν στη Βουλή πλησίστιοι. Το ορίζει ρητά η παράγραφος 1 του άρθρου 99 του εκλογικού νόμου (π.δ. 26/2012)».

Εκλογές 2023: Αυτοί θα είναι οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Σημειώνει, μάλιστα, ο κ. Καισιδιάρης πως «ο συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων δεν είναι κόμμα καθώς δεν διαθέτει ψηφοδέλτιο επικρατείας και δεν δικαιούται κρατικής χρηματοδότησης, ως εκ τούτου δεν περιορίζεται από τις αντισυνταγματικές τροπολογίες Μητσοτάκη».

Εκλογές 2023: Επιστρέφουν με νέο όνομα και σήμα Μπογδάνος και Λατινοπούλου

Εκλογές 2023: Ολόκληρη η δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ. Η δήλωση της υποψηφιότητας μου θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου:

Μητσοτάκης: Ήξερα ότι θα πάμε καλά αλλά δεν περίμενα 20 μονάδες διαφορά

«Αν ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του εμφανισθούν ως «συνασπισμός ανεξαρτήτων» και όχι ως κόμμα και συγκεντρώσουν πάνω από το 3% των ψήφων (κάτι πολύ πιθανόν πλέον), θα μπορούν να μπουν στη Βουλή πλησίστιοι. Το ορίζει ρητά η παράγραφος 1 του άρθρου 99 του εκλογικού νόμου (π.δ. 26/2012)».

«O συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων δεν είναι κόμμα και ως εκ τούτου δεν περιορίζεται από τις αντισυνταγματικές τροπολογίες Μητσοτάκη», αναφέρει ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ο συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων δεν είναι κόμμα καθώς δεν διαθέτει ψηφοδέλτιο επικρατείας και δεν δικαιούται κρατικής χρηματοδότησης, ως εκ τούτου δεν περιορίζεται από τις αντισυνταγματικές τροπολογίες Μητσοτάκη. Οι ψήφοι που λαμβάνει ο συνασπισμός ανά εκλογική περιφέρεια αθροίζονται στην επικράτεια, όπως ακριβώς ισχύει και με τους συνασπισμούς κομμάτων, εξού και η βεβαιότητα Αλιβιζάτου πώς θα συγκεντρώσουμε πάνω από το 3% των ψήφων και θα μπούμε στη Βουλή πλησίστιοι.

Εκλογές 2023: Ο διάλογος για νέο debate και η απάντηση Μητσοτάκη

Στις πρώτες εκλογές δεν στήριξα κανένα κόμμα γιατί όπως δήλωσε ρητά ο Σκέρτσος: «Όποιος λάβει την υποστήριξη Κασιδιάρη στις πρώτες εκλογές θα κοπεί από τον Άρειο Πάγο στις δεύτερες». Για το λόγο αυτό παρέμεινα αποστασιοποιημένος και συνέστησα ψήφο κατά συνείδηση.

Είχα προβλέψει όμως πως την ημέρα που το σύστημα θα απέκλειε το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, θα εμφάνιζε ως δια μαγείας κάποιο ανύπαρκτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις για να σπρώξει προς τα εκεί τους ψηφοφόρους μας. Επειδή επιβεβαιώθηκα πλήρως, θέλω να θέσω δύο ευθεία ερωτήματα:

Εκλογές 2023: Γιατί είναι κρίσιμο το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής

Ποιος πλήρωσε τις πανάκριβες διαφημίσεις του κόμματος Νίκη στο διαδίκτυο και στην Prime time Ζώνη του mega channel;

Γιατί ο Βελόπουλος υπερψήφισε το νόμο για το μπόνους των 50 εδρών με τον οποίο χάνει έδρες το κόμμα του και τις παίρνει η Νέα Δημοκρατία;

Ο Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς μία ελεγχόμενη δήθεν «αντιπολίτευση» στα δεξιά του, με κηραλοιφές και άλλα απολύτως κατευθυνόμενα κομματίδια για να ολοκληρώσει τα εθνομηδενιστικά του σχέδια (δημογραφική αλλοίωση του Ελληνισμού, εκχώρηση Εθνικού πλούτου, Πρέσπες του Αιγαίου).

Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή αυτής της μεγάλης πολιτικής μάχης που θα επηρεάσει το μέλλον του Ελληνικού Έθνους. Παρά τον απόλυτο πόλεμο που δεχόμαστε, παρά τις πρωτοφανείς και παράνομες μεθοδεύσεις πιστεύω ακράδαντα ότι στο τέλος της ημέρας, οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα αναδειχθούμε νικητές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top