Εκλογές 2023: Ψηφίζουμε και με την ψηφιακή ταυτότητα στο wallet του κινητού

Δεκτό και το διαβατήριο κι ας έχει λήξει η ισχύς του

Να ψηφίσουμε με το κινητό μας, αντί για ταυτότητα, μέσω του wallet του gov.gr μπορούμε σε αυτές τις εκλογές / Βίντεο: Σκάι

Με την ψηφιακή τους ταυτότητα από το wallet του κινητού τους μπορούν να ψηφίσουν οι εκλογείς στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Η αναγνώριση των εκλογέων μπορεί να γίνει και με χρήση της ψηφιακής ταυτότητας του άρθρου 80 του ν. 4954/2022 (Α’ 136), ακολουθώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης που προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση υπ’ αρ. 4082/2022 (Β’ 3982) και είναι προσβάσιμη μέσω της κυβερνητικής πύλης , αναφέρει χαρακτηριστικά εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές.

Εκλογική άδεια: Τι ισχύει σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα 

«Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφικτή η τήρηση της ως άνω διαδικασίας ή η εφαρμογή της προκαλεί καθυστερήσεις στη διαδικασία της ψηφοφορίας, κατά την κρίση του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής, η ταυτοποίηση των εκλογέων γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων», ορίζει η εγκύκλιος.

Εκλογές: Αυτή είναι η συσκευή που θα μεταδώσει γρήγορα τα αποτελέσματα 

Σύμφωνα με τις αρχές, γίνονται αποδεκτά και «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας.

Ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο wallet

Ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο wallet 

Εκλογές 2023: Το χωριό που «θα ψηφίσει» μαζικά... αποχή

Όσον αφορά τα διαβατήρια, γίνονται δεκτά και τα διαβατήρια που έχει λήξει η ισχύς τους.

Χαμός στο Twitter για το debate: To σκονάκι, το «beef» & η καλύτερη γραβάτα

Μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet οι πολίτες μπορούν να αποθηκεύσουν ψηφιακά αντίγραφα της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πώς αποθηκεύω τα ψηφιακά έγγραφα στο κινητό μου;

Αρχικά κατεβάζετε την εφαρμογή gov.gr wallet.

Αφού ταυτοποιηθείτε στην εφαρμογή μέσω των κωδικών TaxisNet ή των κωδικών web banking και επιβεβαιώσετε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας με το σχετικό SMS, μπορείτε να δημιουργήσετε και αποθηκεύσετε τα σχετικά έγγραφα απλά και γρήγορα: πατώντας σε κάθε έγγραφο, εισάγετε αμέσως μετά τον σχετικό κωδικό επιβεβαίωσης τον οποίο θα λάβετε μέσω SMS.

Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για Νέους: Νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 32.500 ευρώ

Σε περίπτωση που ανακαλέσετε το ψηφιακό έγγραφο (δηλαδή το διαγράψετε), μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία δημιουργίας του ψηφιακού εγγράφου και πάλι.

Σε συσκευές iOS, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα έγγραφα και στο Wallet της συσκευής / λειτουργικού συστήματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top