Βίντεο: Πως από ένα κομμάτι πηλό έγινε το Nissan Ζ

Όταν βάζεις την ...καρδιά και την ψυχή σου

Ο επικεφαλής μοντελιστής Haruo Yuki μετέτρεψε ένα κομμάτι πηλού σε ένα αδιαμφισβήτητα συναρπαστικό μοντέλο. Ο Yuki ξεκίνησε το ταξίδι του ως σχεδιαστής σε νεαρή ηλικία. Πήγε σε τεχνικό λύκειο, όπου κύριος στόχος του ήταν να γίνει εικονογράφος. Ωστόσο, η μοίρα “παρενέβη” όταν ο σύμβουλός καριέρας στο σχολείο του είπε για μια ευκαιρία εργασίας στη Nissan, στο τμήμα μοντελοποίησης πηλού.

Από τότε που έγινε μέλος της ομάδας της Nissan, το 1978, ο Yuki έχει δημιουργήσει περίπου 60 μεγάλα πήλινα μοντέλα, από σεντάν έως μίνι βαν. Το τελευταίο του έργο τέχνης είναι το εντυπωσιακό, ολοκαίνουργιο Z.
Ουσιαστικά η δουλειά του Yuki είναι να αναδημιουργήσει μια δισδιάστατη εικόνα σε τρεις διαστάσεις.Ο Yuki πιστεύει ότι χρησιμοποιώντας μόνο ψηφιακά προγράμματα, είναι δύσκολο να εκφράσεις την συναισθηματική γοητεία και το βάθος όπως συμβαίνει με την φυσική μετάβαση και την μορφοποίηση σε κλίμακα.

Το νέο Z αντιπροσωπεύει την τελευταία ενσάρκωση του εμβληματικού σπορ αυτοκινήτου και ο Yuki ήθελε πραγματικά να το κάνει πολύ ξεχωριστό. “Έβαλα την καρδιά και την ψυχή μου σε αυτό. Η ομάδα μας διαμόρφωσε και αναμόρφωσε το σχέδιο πολλές φορές για να βεβαιωθεί ότι ήταν τέλειο. Και φρόντισα να συμπεριλάβω μια ανθρώπινη πινελιά για να μεταφέρω μια συναισθηματική ανταπόκριση από κάθε μέρος του αυτοκινήτου, όπως το πίσω φτερό, το σχήμα του καπό... δηλαδή παντού!”.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top