Πότε έρχεται το ηλεκτρικό PEUGEOT e-PARTNER 

Ποια είναι η αυτονομία του 

PEUGEOT e-PARTNER

Ως ηγέτης της Ευρωπαϊκής αγοράς, από το 2018 που λανσαρίστηκε στο segment F1 (vans), το PEUGEOT PARTNER διατίθεται τώρα και με 100% ηλεκτρικό κινητήρα. Ενσωματώνοντας ιδανικά τη φιλοσοφία της ‘δύναμης της επιλογής’ (power of choice), το νέο PEUGEOT e-PARTNER προσφέρει:▪ Αυτονομία έως 275χλμ. βάσει του κύκλου WLTP (διαδικασία υπό έγκριση), 2 μήκη (Standard και Long), 2 αμαξώματα, Vans (έως 3 θέσεις),ικανότητα έλξης έως 750 κιλά, ωφέλιμο φορτίο έως 800 κιλά, ωφέλιμο όγκο έως 4.4μ³, πανομοιότυπο με την έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσεως.


Το PEUGEOT i-Cockpit έχει εξελιχθεί τεχνολογικά, με την προσθήκη δύο νέων οργάνων, με στόχο να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάλληλη διαχείριση του 100% ηλεκτρικού οχήματος από τον οδηγό: Προαιρετικά, μπορεί να εφοδιαστεί με έναν 100% ψηφιακό πίνακα οργάνων, για πρώτη φορά σε μοντέλο της κατηγορίας των ηλεκτρικών vans, με ψηφιακή οθόνη 10 ιντσών υψηλής ευκρίνειας. Η εμφάνιση των πληροφοριών πραγματοποιείται με τη βοήθεια της τεχνολογίας τελευταίας γενιάς γραφικών της μάρκας PEUGEOT, είναι πλήρως διαμορφώσιμη και προσφέρει άπειρες επιλογές εξατομίκευσης.Ο πίνακας οργάνων προσφέρει διάφορες επιλογές εμφάνισης, προσβάσιμες από το χειριστήριο στο τιμόνι, που δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να ρυθμίσει "à la carte" το PEUGEOT i-Cockpit του αυτοκινήτου του. Στις ρυθμίσεις αυτές συμπεριλαμβάνεται, η εμφάνιση της πλοήγησης, της διαχείρισης ενέργειας ή των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης.

Με βάση την αρθρωτή πλατφόρμα EMP2 (Efficient Modular Platform), με δυνατότητα υποδοχής πολλαπλών τύπων κινητήρα, το PEUGEOT e-PARTNER διαθέτει έναν100% ηλεκτρικό κινητήρα με απόδοση 100 kW και μέγιστη ροπή 260 Nm, διαθέσιμη από την εκκίνηση για άμεση απόκριση, χωρίς ίχνος κραδασμών, χωρίς αλλαγές ταχυτήτων, χωρίς οσμές, και φυσικά, χωρίς καθόλου εκπομπές CO2 ακι με 3 επιλογές προγραμμάτων. 
Το σύστημα ηλεκτροκίνησης (ηλεκτροκινητήρας, μετατροπέας και φορτιστής-μετατροπέας DC/AC) είναι ίδιος με εκείνο του νέου PEUGEOT e-EXPERT. Επιπλέον, ο περιοριστής ταχύτητας έχει προσαρμοστεί ειδικά ώστε να καλύπτει τους περιορισμούς στο φορτίο, που ισχύουν για τη χρήση των επαγγελματικών οχημάτων.
Οι επιδόσεις (με το πρόγραμμα POWER) είναι οι παρακάτω (τιμές σε διαδικασία έγκρισης) :
▪ Ανώτατη ταχύτητα 130χλμ./ώ.
▪ Επιτάχυνση 0 – 100χλμ./ώ. σε 11.2δλ.
▪ Ρεπρίζ 80 – 120χλμ./ώ. σε 8.9δλ.

Θέση οδήγησης σε πλήρη e-volution :
Σε ότι αφορά τη θέση οδήγησης, η κεντρική κονσόλα έχει ανασχεδιαστεί και φιλοξενεί :
▪ Το νέο, εργονομικό και τέλεια ενσωματωμένο, επιλογέα "e-Toggle" για τον έλεγχο του κιβωτίου, με επιλογές Park / Όπισθεν / Νεκρό / Drive και Brake,
▪ Τον επιλογέα των 3 προγραμμάτων οδήγησης,
▪ Έναν αποθηκευτικό χώρο με ειδική θέση επαγωγικής φόρτισης του smartphone.
Το νέο PEUGEOT e-PARTNER διαθέτει 3 προγράμματα οδήγησης :
▪ Eco (60 kW, 190 Nm): με έμφαση στην αυτονομία και την ήρεμη οδήγηση,
▪ Normal (80 kW, 210 Nm): ιδανικό για καθημερινή χρήση,
▪ Power (100 kW, 260 Nm): για πλήρες φορτίο.
Το μοντέλο διαθέτει Δύο επιλογές πέδησης, που εξασφαλίζουν τον κατάλληλο βαθμό ανάκτησης ενεργείας για την μπαταρία :
▪ Μέτριο, για αίσθηση παραπλήσια με ενός μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσεως,
▪ Ενισχυμένο (με επιλογή "B", για τη λειτουργία "Brake" του μοχλού ελέγχου του κιβωτίου) για εντονότερη επιβράδυνση, μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι, και βελτίωση της αυτονομίας.


Και οι δύο εκδόσεις μήκους (Standard και Long) διατίθενται με μπαταρία ιόντων λιθίου (18 στοιχείων) με χωρητικότητα 50 kWh, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία έως και 275χλμ. ανάλογα με την έκδοση, σε οδήγηση βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP. 
Το μοντέλο διατίθεται με δύο τύπους ενσωματωμένου φορτιστή, για κάθε χρήση και κάθε λύση φόρτισης των πελατών. Έναν των 7.4 kW για φόρτιση από μονοφασική παροχή στον στάνταρ εξοπλισμό, και έναν προαιρετικό των 11 kW για φόρτιση από τριφασική παροχή. Η πρίζα σύνδεσης με την παροχή, στο πίσω αριστερό φτερό, δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να φορτιστεί με διάφορους τρόπους : από συμβατική παροχή, από ενισχυμένη παροχή, ή από παροχή τύπου Wall Box, ή ακόμα και από ταχυφορτιστή.
Οι τρόποι φόρτισης για την μπαταρία των 50 kWh είναι ιδιαίτερα εύκολοι και προσαρμοσμένοι στις συνθήκες της καθημερινότητας. Υπάρχει δυνατότητα για διάφορους τύπους φόρτισης : οικιακή, στο χώρο εργασίας, ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.
▪ Από συμβατική παροχή (8A), 31ώρες για μία πλήρη φόρτιση,
▪ Από ενισχυμένη παροχή (16A), 15ώρες για μία πλήρη φόρτιση,
▪ Από παροχή τύπου Wall Box των 7.4kW : πλήρης φόρτιση σε 7.5 ώρες με μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή (7.4 kW),
▪ Από παροχή τύπου Wall Box των 11kW : πλήρης φόρτιση σε 5 ώρες με τριφασικό ενσωματωμένο φορτιστή (11 kW),
▪ Από ταχυφορτιστή: ο θερμικός έλεγχος της μπαταρίας δίνει τη δυνατότητα για χρήση φορτιστών 100 kW, που επιτυγχάνουν ένα 80% της πλήρους φόρτισης σε μόλις 30 λεπτά.

Το νέο PEUGEOT e-PARTNER που κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Vigo στην Ισπανία, θα πωλείται στην Ευρώπη από το 2 ο εξάμηνο του 2021 ενώ θα είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top