Και όμως αυτή  η «παλιά» BMW  έρχεται από το μέλλον

Το τέλειο πάντρεμα παράδοσης και μέλλοντος σε μια Custom μοτοσικλέτα

BMW Motorrad Concept R18

Το BMW Motorrad Concept R18, ουσιαστικά, είναι η προβολή ενός κλασικού boxer κινητήρα της δεκαετίας του ’60 στο σήμερα, ως μία γνήσια custom μοτοσικλέτα με όλα τα κλασικά icon που χαρακτηρίζουν τη σχεδίαση της BMW Motorrad. Στην «καρδιά» της χτυπά ο μεγάλος, νέας σχεδίασης, δικύλινδρος, 1800 cc boxer κινητήρας. Η εξωτερική του εμφάνιση συνειδητά θυμίζει τους flat twin κινητήρες που η BMW Motorrad συνήθιζε να κατασκευάζει μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960 – αλλά με πολύ μεγαλύτερο κυβισμό και σύγχρονη αερο/ελαιόψυξη αέρα/λαδιού.


Ο μεγάλος πρωτότυπος boxer έχει σχεδιαστεί με προσοχή στη λεπτομέρεια: το μπλοκ του κινητήρα και η μετάδοση αποτελούνται από αλουμίνιο που έχει περάσει από διαδικασία υαλοβολής, αναδεικνύοντας τα γυαλισμένα στο χέρι αλουμινένια εξαρτήματα και το προστατευτικό του ιμάντα και τα καπάκια βαλβίδων.

Το λογότυπο του κινητήρα φέρει το όνομα της πρωτότυπης μοτοσικλέτας και τονίζει τη συνολική ποιότητα. Επιπλέον, δύο καρμπυρατέρ της Solex – παρόμοια με αυτά των BMW 2002 – παραπέμπουν στην ιστορία της εταιρίας και προσθέτουν την τελική πινελιά στην αυθεντικότητα της μοτοσικλέτας.Για το τέλος αφήσαμε  ένα αποκλειστικό δερμάτινο μπουφάν, που αναβιώνει την αισθητική εκείνης της εποχής, σχεδιάστηκε ειδικά για την παρουσίαση της πρωτότυπης μοτοσικλέτας στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Το μπουφάν από πολύ μαλακό δέρμα με λίγα ‘νερά’, φέρει σχεδόν αόρατα, ενσωματωμένα προστατευτικά.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top