H BMW προσφέρει 2000 θέσεις εργασίας

Για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

BMW Dingolfing

Η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η οποία είναι βέβαια προς όφελος της πόλης του Dingolfing, είναι αξιοσημείωτη, ιδιαίτερα στη Μονάδα παραγωγής οχημάτων. Το ποσοστό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων διπλασιάστηκε μέσα στο 2018 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά φτάνοντας το 9% περίπου της συνολικής παραγωγής.

Σχεδόν 30.000 plug-in υβριδικά μοντέλα BMW Σειράς 5 και Σειράς 7 βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Dingolfing, όπου μέσα στο 2018 κατασκευάστηκαν συνολικά 330.000 οχήματα, ανάμεσα στα οποία και οι coupe και cabrio εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 8. Με τέτοια αποτελέσματα το Dingolfing ήταν για άλλη μια χρονιά το πρώτο σε παραγωγή αυτοκινήτων εργοστάσιο του BMW Group στην Ευρώπη. Τα επόμενα χρόνια, το BMW iNEXT, το οποίο προγραμματίζεται για παραγωγή στο Dingolfing από το 2021, θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο στο δρόμο προς την αυτοκίνηση του μέλλοντος.

Εκτεταμένες επενδύσεις έχουν γίνει στη μονάδα παραγωγής ώστε να είναι έτοιμη για την παραγωγή των νέων μοντέλων.  Η νέα διευθύντρια του εργοστασίου του BMW Group που βρίσκεται στην Κάτω Βαυαρία, Ilka Horstmeier ανακοίνωσε τη σταδιακή αύξηση της απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού στο Dingolfing στην παραγωγή εξαρτημάτων τεχνολογίας e-drive, με το συνολικό αριθμό των νέων θέσεων εργασίας να φτάνει τις 2.000 τα επόμενα χρόνια.
Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top