Ήρθε η νέα BMW X4 στην Ελλάδα- Εκδόσεις και τιμές 

Προκλητική και γεμάτη προσόντα

BMW X4

H BMW X4 μπορεί στην αρχή να πλασαρίστηκε ως η μικρή αδελφή της μεγαλύτερης , απέδειξε όμως με την παρουσία της ότι  δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την τελευταία. Κάνοντας λαμπρή καριέρα το πρώτο Sports Activity Coupe της μεσαίας κατηγορίας, που ξεπέρασε σε πωλήσεις τις 200.000 μονάδες, προκαλώντας τους ανταγωνιστές της να την ακολουθήσουν στον σχεδιαστικό τομέα , ήρθε η ώρα να αλλάξει και να συνεχίσει να βρίσκεται ψηλά στην προτίμηση αλλά και στην εκτίμηση των υποψηφίων αγοραστών. Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος με την παρουσία της. Τόσο εμείς όσο και οι συνάδελφοι μας την υποδεχθήκαμε σε γνωστό κτήμα της Αττικής με βλέμματα θαυμασμού και την επιθυμία να μπούμε γρήγορα μέσα και να την οδηγήσουμε.  

 

 

Η δεύτερη γενιά της X4  αν και φωνάζει από μακριά για την καταγωγή της, είναι εντελώς αλλαγμένη . Μπrοστά ξεχωρίζουν τα όμορφα και επιθετική φωτιστικά της σώματα τεχνολογίας led που δένουν αρμονικά με την εντυπωσιακή και πασίγνωστη  μάσκα της εταιρείας  με τα μεγαλύτερα  «νεφρά» και  παραπέμπει σε …καρχαρία. Ή αρχιτεκτονική του αμαξώματος έχει παραμείνει η ίδια πλην όμως η κλίση τη οροφής πίσω είναι εντονότερη , η πίσω κολόνα φαρδύτερη ενώ έχουν μεγαλώσει και οι διαστάσεις.

 

 

Ξεκινώντας  από το μήκος  υπάρχει αύξηση κατά 81 χιλιοστά ανεβαίνοντας  στα 4.752 χιλιοστά  ενώ υπάρχει αύξηση του μήκος του μεταξονίου κατά 54 χλστ. ανεβαίνοντας στα 2.864 χιλιοστά. Η BMW X4  μπορεί να διαθέτει καμπύλες και «μύες στην κορμοστασιά της δεν έχει όμως πουθενά …λίπος και το βάρος μοιράζεται ιδανικά 50:50 ανάμεσα στον μπροστινό και στον πίσω άξονα.Το βάρος της έχει μειωθεί έως 50 κιλά  συγκριτικά με την  προηγούμενη γενιά  χάρη στα μέτρα BMW EfficientLightweight. Η σχεδίαση προσφέρει την πιο  αποδοτική αεροδυναμική στην κατηγορία με  συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,30. Η X4 είναι εξίσου προκλητική και όταν αντικρίσεις το πίσω μέρος με τα νέα φωτιστικά στενά σώματα   τεχνολογία full LED που θυμίζουν σχεδιαστικά μπαστούνι του χόκεϋ. Μπαίνοντας στο εσωτερικό της  χαϊδεύεις το ταμπλό και εντοπίζεις την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής της .

 

 

Η ψηφιακή έγχρωμη οθόνη αφής 10,25 ιντσών με το σύστημα iDrive τελευταίας γενιάς  διαθέτει πλήρη απεικόνιση και χειρισμό των σύγχρονων συστημάτων συνδεσιμότητας ασφάλειας και άνεσης.Υπάρχει ευφυής φωνητικός έλεγχος (voice control) στάνταρ, Control Display με λειτουργία οθόνης αφής και σύστημα ελέγχου μέσω αναγνώρισης χειρονομιών BMW, προαιρετικά. Επιπλέον υπάρχει ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών BMW ConnectedDrive. Ο προσωπικός βοηθός μετακίνησης BMW Connected εξασφαλίζει άριστη συνδεσιμότητα μεταξύ αυτοκινήτου και ψηφιακού lifestyle του πελάτη. Όσον αφορά τους χώρους των επιβατών οι νέες αυξημένες  διαστάσεις προσφέρουν μεγαλύτερη απλά ακόμη και για τους πίσω που έχουν να… αντιμετωπίσουν την κλίση της οροφής .Για τις  αποσκευές τους έχουν διαθέσιμα 525 λίτρα που ανεβαίνουν στα  1430 λίτρα με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος  της X4.

 


Πάμε τώρα στην «καρδιά» της Χ4 για να δούμε τι έκαναν οι χειρούργοι… συγνώμη οι μηχανικοί της  βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι επιλογές πολλές με τις διαθέσεις των οδηγών να καλύπτονται ανάλογα με την έκδοση Η γκάμα των βενζινοκινητήρων  ξεκινά από την έκδοση xDrive20i  με δίλιτρο κινητήρα απόδοσης  184 ίππων και 290 Nm ροπής (0-100 χλμ./ώρα σε 8,3 δλ. τελική ταχύτητα: 215 km/h.) Η xDrive30i διαθέτει δίλιτρο μοτέρ με 252 ίππους και 350 Nm ροπής (0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δλ τελική ταχύτητα: 240 km/h.). Στην κορυφή βρίσκεται η X4 M40i με3λιτρο εξακύλινδρο μοτέρ  που αποδίδει 360 ίππους και 500 Nm ροπής. Τα  0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 4,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι στα 250 km/h .Πάμε τώρα στις εκδόσεις diesel .Yπάρχει η xDrive20d με δίλιτρο κινητήρα με απόδοση 190 ίππους και 400 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε  8.0 δευτερ. και η τελική ταχύτητα είναι στα  213 km/h. Ακολουθεί η  xDrive25d με δίλιτρο μοτέρ που αποδίδει  231 ίππους και 500 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 6,8 δευτερ.και η τελική ταχύτητα είναι στα  230 km/h. Υπάρχει η xDrive30d με 3λιτρο εξακύλινδρο μοτέρ που αποδίδει 265 ίππους και 620 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε  5,8 δευτερ.και η τελική ταχύτητα είναι στα  240 km/h. Η κορυφαία M40d αποδίδει 326 ίππους με 680 Nm ροπής και χρειάζεται για τα 0-100 χλμ./ώρα μόλις  4,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι στα 250 km/h.

 

 

Οι κινητήρες είναι τεχνολογίας  Euro 6d TEMP καλύπτοντας τις νέες αυστηρότατες  εκπομπές ρύπων. Όλοι οι κινητήρες είναι τουρμπάτοι  συνεργάζονται με το εξαιρετικό το 8άρι αυτόματο κιβώτιο Steptronic με χειριστήρια στο τιμόνι ενώ υπάρχει και η επιλογή των γνωστών  διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης ανάλογα με το αν ζητάς οικονομία, άνεση ή σπορ επιδόσεις ή ακόμη και να παίξεις με τα όρια του. Στον δρόμο η νέα BMW X4 το άκαμπτο πλαίσιο  με την ταυτόχρονη μείωση βάρους αλλά και τα πλούσια συστήματα υποβοήθησης δίνουν εξαιρετικά ασφαλή οδική συμπεριφορά Μιλάμε  μεταξύ άλλων για το ο σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού), Performance Control (έλεγχος επιδόσεων ),την προσαρμοζόμενη ανάρτηση Adaptive M, διαφορικό M Sport και φρένα M Sport. Υπάρχει ακόμη και το πακέτο M Sport X για τους πιο ανήσυχους ενώ για τους στιλάτους υπάχρει η έκδοση xLine. Βέβαια η νέα X4 είναι φτιαγμένη και για πιο «άγριες» καταστάσεις όπως είναι η κίνηση σε OFF ROAD διαδρομές.

 

 

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 204 χιλιοστά  με την γωνία εισόδου να είναι στις 25,7 μοιίρες  διαφυγής στις 22,6 μοίρες και ράμπας στις 19,4 μοίρες και με στάνταρ την τετρακίνηση xDrive, τελευταίας γενιάς σ προσφέρουν άνετα περάσματα  σε λασπώδης και αρκετά βαθιά εδάφη. Όσο για τους πιο βατούς χωματόδρομους μπορείς να παίξεις με την ταχύτητα και να αφήσεις πίσω σου σκόνη χωρίς …θρύψαλα. Προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδήγησης αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας όπως είναι το Driving Assistant Plus με Steering & lane control assistant και Lane Keeping Assistant με προστασία από πλευρική σύγκρουση. Πάμε τώρα στις εκδόσεις και στις τιμές όπως αναγράφονται στον πίνακα της παρουσίασης 

 

 

Οι τιμές λοιπόν  της νέας BMW X4 ξεκινούν από  63.150€ για την έκδοση BMW X4 xDrive 20i και 66.030€ για την έκδοση BMW X4 xDrive 20d με πλουσιότατο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας. 

 

Βαγγέλης  Γκούμας
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top