Ευρωμπάσκετ 2025: Πρεμιέρα με το «δεξί» έκανε η Εθνική απέναντι στην Τσεχία

MVP ο Τόμας Ουόκαπ

Ευρωμπάσκετ 2025: Νίκη Για Την Εθνική Απεναντι Στην Τσεχία

Με νίκη ξεκίνησε η Εθνική ομάδα μπάσκετ για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025, μέσα σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Ουόκαπ (16π., 8ρ., 8ασ., 5κλ.) που με 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ήταν ο MVP σε άμυνα κι επίθεση, ο Μήτογλου με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο αρχηγός Παπανικολάου (16π. 8ρ.) οδήγησαν την εθνική σε νίκη, με 72-64, επί της Τσεχίας στο Φάληρο. 

Η αλήθεια είναι πως η εθνική βρήκε ρυθμό από τα μισά της 3ης περιόδου και μετά, επιτρέποντας λόγω της δικής της αστοχίας στην Τσεχία να... ελπίζει έως τότε. Στο 4ο δεκάλεπτο, όμως ξέφυγε για πρώτη φορά με +8 (58-50)  χάρη σε 5 διαδοχικούς πόντους του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου που είχε σημαντική συνεισφορά και στα ριμπάουντ σ’ εκείνο το κρίσιμο διάστημα (7 ριμπάουντ στο σύνολο). 

Η αποστολή της εθνικής αναχωρεί για τη Χάγη, εκεί όπου τη Δευτέρα (26/2, 20:30) αντιμετωπίζει την εθνική Ολλανδίας, για τη 2η αγωνιστική, με στόχο το δύο στα δύο στο πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025.

Από την ομάδα του  Ντιέγκο Οκάμπο ο Οντρέι Μπάλβιν σημείωσε νταμπλ νταμπλ (13π., 10ρ.). Ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα Τόμας Σατοράνκσι είχε 9 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα. Διψήφιοι ήταν και οι Πέτερκα (12π.) και Κίζλινκ (10π.).

Χωρίς τον Κώστα Σλούκα αγωνίστηκε η εθνική Ελλάδας, αλλά και χωρίς τον Νικ Καλάθη, ενώ και η Τσεχία στερήθηκε τις υπηρεσίες του δικού της σταρ, Γιαν Βέσελι που νωρίτερα σήμερα ανανέωσε έως το 2026 στην Μπαρτσελόνα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top