Χάλκινο μετάλλιο ο Χρήστου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου

Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού

Έστω κι αν ο χρόνος του (53.36) δεν τον άφησε ικανοποιημένο, ο Απόστολος Χρήστου δεν θα μπορούσε παρά να είναι χαρούμενος μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 100μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Ντόχα. 

Ο τρίτος Έλληνας κολυμβητής που ανεβαίνει στο βάθρο ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μετά τον Άρη Γρηγοριάδη και τον Κριστιάν Γκολομέεβ, χαρακτήρισε «δικαίωση» την επιτυχία του και... υποσχέθηκε να διορθώσει τα λάθη του, ώστε να είναι ακόμη πιο γρήγορος και ανταγωνιστικός στο μέλλον, αρχής γενομένης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

«Ακούγεται πανέμορφος ο τίτλος του τρίτου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήταν ένας στόχος που είχα θέσει από την αρχή της χρονιάς και δεύτερος και πιο σημαντικός είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού», δήλωσε ο Χρήστου και συνέχισε: «Πριν έρθω εδώ είχα στο μυαλό μου έναν πιο γρήγορο χρόνο, είτε κοντά στο ρεκόρ μου (σ.σ. 52.09) είτε πιο γρήγορο, αλλά δεν μου βγήκε. Βέβαια σήμερα έκανα κάποια λάθη, δηλαδή κοπάνησα δύο φορές το χέρι μου στην διαδρομή πριν τη στροφή, κάτι που μου έκοψε το ρυθμό. Στο τέλος πάλι ένιωθα ότι έχανα έδαφος, αλλά κατάφερα να τερματίσω δυνατά και να βρεθώ στο βάθρο, που αυτό μετρούσε όλες αυτές τις μέρες. Θεωρώ ότι στον τελικό κοιτάς την θέση και μετά την επίδοση».

Πλατανιώτη: Ξανά στο βάθρο στο Παγκόσμιο καλλιτεχνικής κολύμβησης!

Το 2022 στη Βουδαπέστη ο Απόστολος Χρήστου είχε σημειώσει ρεκόρ αγώνων στον ημιτελικό, αλλά στο τελικό δεν κατάφερε να πάει το ίδιο καλά και τερμάτισε πέμπτος, στην ταχύτερη κούρσα όλων των εποχών. 

Όπως τόνισε ο ίδιος, «μετά την 5η θέση στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, είναι μία δικαίωση. Μετέχω σε τελικούς από το 2019 στην Κορέα (σ.σ. τότε ήταν όγδοος στα 50μ. ύπτιο), οπότε στο τέλος αυτό που μένει είναι το μετάλλιο και το βάθρο. Τώρα για τον χρόνο πρέπει να μελετήσω τι δεν πήγε καλά και να τα διορθώσω όλα ενόψει του καλοκαιριού. Οπότε αυτός ο αγώνας είναι ένα μάθημα για μένα και μια πολύ όμορφη στιγμή της καριέρας μου, γιατί είναι το πρώτο μου μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μετά το χρυσό και το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, πιστεύω πως ήταν η ώρα για το μετάλλιο στο Παγκόσμιο, γιατί είναι ένα Πρωτάθλημα με ευκαιρίες λόγων των απουσιών που υπάρχουν. Θεωρώ πως είμαστε σε κατάσταση και έτοιμοι να αρπάξουμε τις ευκαιρίες και να τις κάνουμε δικές μας, γιατί και οι ευκαιρίες αν μένουν μόνες τους δεν σημαίνει ότι θα τις εκμεταλλευτούμε αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι». 

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Νέα διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου

Ο 28χρονος πρωταθλητής παραδέχθηκε επίσης ότι η σημερινή επιτυχία «μου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί κολύμπησα πιο γρήγορα από χθες. Η αλήθεια είναι ότι αφού κολύμπησα χθες δεν είχα καλή ψυχολογία, γιατί δεν ήταν πολύ καλός ο χρόνος μου, όπως και ο σημερινός, διότι τον καταγράφω και σε περίοδο που έχω φουλ προπόνηση πάνω μου, οπότε κρατώ ότι ήμουν καλύτερος από χθες και το μετάλλιο».

Καταλήγοντας ο Χρήστου μίλησε -και αυτός- για το καλό κλίμα στην ελληνική αποστολή: «Σε αυτή την αποστολή έχουμε πολύ καλό κλίμα και η αλήθεια είναι ότι είναι από τα καλύτερα που έχω ζήσει αυτά τα δέκα χρόνια που είμαι στην κατηγορία ανδρών-γυναικών. Έχουμε δεθεί σαν ομάδα και έχουμε ένα υποστηρικτικό κλίμα, περνάμε όμορφες στιγμές που μεταδίδονται και μέσα στο νερό με τις επιδόσεις μας».

Τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στον Απόστολο Χρήστου

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη μέσω των social media τον Απόστολο Χρήστου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 100μ. ύπτιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, που φιλοξενείται στην Ντόχα του Κατάρ. Συγχαρητήρια απέσπασε και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση στον ίδιο τελικό.

«Χάλκινες» οι κοριτσάρες της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό -Πάνε Ολυμπιακούς Αγώνες

«Θερμά συγχαρητήρια στον Απόστολο Χρήστου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 100μ. ύπτιο, αλλά και στον Βαγγέλη Μακρυγιάννη που τερμάτισε στην 4η θέση στον ίδιο τελικό. Οι αθλητές μας συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα!», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

 

Συγχαρητήρια «μοίρασε» και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. 

«Η Ελλάδα πανηγυρίζει ένα ακόμα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου. Συγχαρητήρια στον Απόστολο Χρήστου για το χάλκινο μετάλλιο με καταπληκτική εμφάνιση στα 100μ. ύπτιο!  Μπράβο στους αθλητές και στις αθλήτριες μας για όσα καταφέρνουν στην Ντόχα!».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top