Πλατανιώτη: Ξανά στο βάθρο στο Παγκόσμιο καλλιτεχνικής κολύμβησης!

Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο

Ακόμα μία φορά μάς έκανε περήφανους η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η 29χρονη πρωταθλήτρια, μετά το χρυσό μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο, κατέκτησε και το ασημένιο στο ελεύθερο πρόγραμμα στο σόλο γράφοντας ιστορία στην Ντόχα και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

 

 

Με μια εξαιρετική προσπάθεια υπό τους ήχους του Ζορμπά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεσήκωσε τον κόσμο με το συρτάκι της και κατάφερε να κερδίσει τη δεύτερη θέση στο βάθρο.

Το πρόγραμμά της είχε βαθμό δυσκολίας 44.7500, απέσπασε 85.2500 βαθμούς στην καλλιτεχνική εντύπωση και 168.0333 στην εκτέλεση για να φτάσει τους 253.2833.

Η Πλατανιώτη, τo 2022 στη Βουδαπέστη και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα είχε κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια στο σόλο αλλά τώρα θα φύγει από τη Ντόχα με ένα χρυσό και ένα ασημένιο.

Πρωταθλήτρια κόσμου η Καναδή Ζακλίν Σιμονό

Πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε η Ζακλίν Σιμονό, η οποία ρίσκαρε με ένα πρόγραμμα πολύ υψηλού βαθμού δυσκολίας (49.1500 έναντι 41.7500 στον προκριματικό). Η αθλήτρια το εκτέλεσε άψογα και βαθμολογήθηκε με 264.8207, χαρίζοντας στον Καναδά το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε αγώνισμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης μετά από 33 ολόκληρα χρόνια. Την τριάδα στο βάθρο συμπλήρωσε η Λευκορωσίδα Βασιλίνα Χαντόσκα, που αγωνίζεται ως ουδέτερη ανεξάρτητη αθλήτρια, με 245.1042 βαθμούς.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top