Πελέ: Ουρές στο λαϊκό προσκύνημα - Σήμερα η κηδεία του «θρύλου»

Θρήνος σε όλο τον πλανήτη - Η Βραζιλία αποχαιρετά το «βασιλιά» της

Δέος και συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον βασιλιά του ποδοσφαίρου, Πελέ - Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων STAR

Ο πλανήτης θρηνεί και αποχαιρετά το «θρύλο» του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, Πελέ. Σε εξέλιξη βρίσκεται, από χθες το μεσημέρι, το λαϊκό προσκύνημα στην σορό του «βασιλιά» και θα συνεχιστεί μέχρι σήμερα, στις 15:00 ώρα Ελλάδας. 

Σάλος με τις κόρες του Πελέ που φωτογραφίζονται δίπλα από το φέρετρο

Ενάς αποχαιρετισμός με δάκρυα, συνθήματα και σημαίες στο φέρετρό του.

Ύστατο χαίρε / AP, Marcelo Chello

Ουρές σχηματίζουν για να αποχαιρετήσουν τον Πελέ / AP, Matias Delacroix

Η σορός βρίσκεται στο περίφημο γήπεδο «Vila Belmiro», το στάδιο της αγαπημένης του ομάδας, Σάντος, όπου έχει τεθεί σε 24ωρο λαϊκό προσκύνημα, με πλήθος κόσμου να σχηματίζει ουρές για να πει το ύστατο χαίρε στον άνθρωπο που έγραψε ποδοσφαιρική ιστορία.

Σήμερα η κηδεία

Μετά τις 15:00 ώρα Ελλάδας, η νεκρική πομπή θα ταξιδέψει στους δρόμους της πόλης, πριν από την ταφή στην οποία θα παραβρεθούν μόνο μέλη του στενού οικογενειακού του κύκλου.

Πελέ: Εκατοντάδες Βραζιλιάνοι αποδίδουν φόρο τιμής στον «βασιλιά» τους

Νωρίτερα, συγκινητικό και ξεχωριστό ήταν το «αντίο» με ψαλμωδίες από νέους οπαδούς της Σάντος, κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας.

Βίντεο από Reuters

Μάλιστα, η πομπή θα περάσει μπροστά από το σπίτι της μητέρας του Πελέ, Ντόνα Σελέστε, η οποία είναι 100 χρονών και «δεν γνωρίζει» ότι ο γιος της είναι νεκρός, σύμφωνα με δημοσίευμα του ESPN, την Παρασκευή.

Βίντεο από ΣΚΑΪ για τον άνθρωπο που έγραψε ποδοσφαιρική ιστορία

Σημειώνεται ότι η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο «Memorial Necropole Ecumenica». Πρόκειται για ένα κτίριο 14 ορόφων που περιλαμβάνει επίσης, έναν καταρράκτη κι ένα μουσείο αυτοκινήτων. 

Σχέδιο ασφάλειας «Επιχείρηση Βασιλιάς Πελέ»

Υπογραμμίζεται ότι ενισχυμένα είναι τα μέτρα ασφαλείας λόγω του λαϊκού προσκυνήματος και της κηδείας, τόσο στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο, όσο και περιμετρικά του σταδίου όπου εκτίθεται η σορός του Πελέ σε λαϊκό προσκύνημα, αλλά και στο χώρο της ταφής.

Στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, Σάντος, το τελευταίο αντίο / AP, Matias Delacroix

Περιμένουν υπομονετικά για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Βραζιλιάνο «θρύλο» / AP, Matias Delacroix

Μάλιστα, η στρατιωτική αστυνομία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για μια ειδική επιχείρηση που ονομάζεται «Επιχείρηση Βασιλιάς Πελέ» και σκοπό έχει τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top